Debrecen
2020-06-08

Folytatódnak a járdafelújítások Debrecenben

Az első szakaszban 19 helyszínen javítják a járdákat és a lépcsőfelújítások is folytatódnak

Hétfőn a Csillag utcában kezdődtek el a munkálatok, amiket a következő hetekben is folytatnak.

Debrecenben több száz kilométernyi járdaszakasz található, melynek túlnyomó többsége akár 30-50 éves is lehet. A megépítésük óta eltelt idő alatt a járdaszakaszok felülete több helyen elöregedett, lokálisan megsüllyedt, keresztrepedések alakultak ki rajtuk.

A debreceni önkormányzat az elmúlt évekhez hasonlóan ebben az évben is végeztet lokális vagy nagy felületeket érintő járdajavítási munkálatokat, valamint folytatja a rossz állapotú lépcsők javítási és felújítási munkáit. A beavatkozások célja a gyalogos közlekedés minőségének és biztonságának javítása, illetve a lakókörnyezet esztétikusabbá tétele.

A 2020. évi járdajavítások első ütemében, 19 helyszínen – elsősorban nagyobb forgalmú helyeken – végeztet az önkormányzat lokális, illetve nagy felületű járdajavítást. A járdajavítások, lépcsőfelújítások és betonlapos járdakialakítások június 8-án a Csillag utcában kezdődtek el és várhatóan augusztus közepéig tartanak a 19 helyszínen. A munkák során a rossz állapotban lévő járdaszakaszok burkolati hibáit javítják ki, illetve újraaszfaltozás történik.

A kivitelezés során többek között az Irinyi János utca, Kurucz utca, Széchenyi utca, Sólyom utca, Vécsey utca egyes járdaszakaszai újulnak meg, a Derék utcán és a Jerikó utcán lépcsőfelújításra kerül sor, illetve a Monostorpályi úton, a Remény utcában és a Kunhalom utcában új járdaszakaszok burkolása történik meg.

Az első ütemben mintegy 1,4 kilométernyi járdát újítanak fel vagy alakítanak ki bruttó 40 millió forint önkormányzati saját forrás felhasználásával. 

Flashmobbal emlékeztek meg Trianon 100. évfordulójára

Neves zenészek tanítanak a Gitármánia Táborban

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek