Debrecen
2020-05-30

Tartalmas események városunkban Pünkösdkor és Gyermeknapon

A járványügyi szabályok betartása mellett, hangsúlyozva a felelősségteljes magatartást és a hatályos védelmi intézkedések betartását, a hosszú hétvégén Debrecenben élményekben gazdag programokból válogathatunk.

Szakrális zenét és klasszikus műveket nem csak a templomban és koncerttermekben lehet énekelni, ezért a 2002-ben alapított Szent Efrém Férfikar többször is koncertet ad majd Debrecen több helyszínén vasárnap. Az Attila téri Oltalma Görögkatolikus templomban, az Attila téren, a Hal közben, a Szent Anna plébánián illetve a Református Nagytemplomban láthatjuk majd a zenekart. 

Természetesen a Kodály Filharmonikusok is szerepet kapnak a hosszú hétvégében. Szintén vasárnap a már látogatható pünkösd ünnepi istentiszteleten hallhatjuk majd őket, a Nagytemplomban.  A gyülekezet tagjai már ismét részesülhetnek majd úrvacsora sákramentumában, a lelkipásztorok szájmaszkban és kesztyűben fogják kiszolgálni az úrvacsorai jegyeket, a bort pedig külön kispoharakban fogják átadni.

Gyereknapi programokért pedig a Nagyerdei Kultúrparkba kell ellátogatnunk. Ahol a pünkösdhétfővel kiegészülve három napos programmal várják az érdeklődőket. Többek között fellép majd a Vojtina Bábszínház, illetve látványos gólyalábas produkción és bábelőadáson is részt lehet venni. Az állatkerti illetve vidámparki belépővel minden program ingyenes, gyermeknap alkalmából pedig a 14 év alattiakat egy kisvasúti körrel ajándékozza meg a park. 

Őrizetbe vették a maszkos csalót a debreceni rendőrök

Könnygázzal oszlatták a tömeget az amerikai fővárosban

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek