Café
2021-09-06

Irodalmi fesztivált rendeznek Pécsen

Hét helyszínen több mint hatvan programmal várja az olvasás, a könyvek és a megzenésített versek szerelmeseit a PécsLIT Fesztivál szeptember 15. és 19. között

A pécsi Tudásközpontban működő megyei feladatokat ellátó intézmény közleménye szerint az első alkalommal, hagyományteremtő céllal, a Jelenkor folyóirattal közösen szervezett irodalmi fesztivál minden korosztályt megszólít.
A hat napon népszerű írókkal, művészekkel találkozhatnak az érdeklődők.
Délelőttönként óvodásoknak, iskolásoknak szóló programok, kora délután középiskolásoknak szóló rendhagyó irodalomórák várják az érdeklődőket.
Késő délután többek között elsőkötetes szerzőkkel, népszerű hazai és külföldi írókkal való beszélgetésekre és irodalmi évfordulós írókról, költőkről szóló előadásokra ülhetnek be a nézők.
A programokat színházi előadás és zenés irodalmi estek, valamint irodalmi séták is színesítik majd.
A fesztivál hat napja alatt a pécsi belvárosban, a Hild udvarban könyvesboltok standjai várják majd az érdeklődőket, ott természetesen a PécsLIT Fesztiválra érkező szerzők kötetei is elérhetők lesznek.
A fesztivál utolsó napján a Csorba Győző Könyvtár könyvtárbuszát is megismerhetik az érdeklődők és irodalmi vacsorán vehetnek részt.
A részletes program a pecslit.hu-n és a rendezvény közösségi oldalán olvasható.

Toxikoma

Koronavírus: 21 új eset Hajdú-Bihar megyében hétvégén

MTI

Szerző
Hasonló cikkek