Café
2021-09-06

A Játékszín társulata kapta a Vidor Fesztivál színházi nagydíját

A Játékszín Nagyvárosi fények című darabja kapta a Vidor Fesztiválon a legjobb nagyszínpadi előadásért járó díjat - közölte a fesztivált szervező Móricz Zsigmond Színház hétfőn.

A szombaton véget ért fesztivál színházi versenyprogramjában a Benedek Miklós színművész, rendező vezette zsűri tíz kategóriában hirdetett győztest.
A Játékszín társulata a nagydíj mellett több elismerést is kapott: a legjobb rendezésért Szente Vajkot, a legjobb férfi alakításért Nagy Sándort, a legjobb díszletért Rákay Tamást, a legjobb jelmez díjáért pedig Kovács Yvette Alidát jutalmazták.
 A legjobb kamaraszínpadi előadásnak az Orlai Produkciós Iroda Határátlépések című darabja bizonyult, a legjobb női főszereplő a Love.hu című előadásban nyújtott teljesítményéért Kiss Anna Laura, a Fórum Színház tagja lett. A legjobb epizódalakításokért Ötvös Andrást (Határátlépések, Orlai Produkciós Iroda) és Szabó Veronikát (Én, te mi - haladunk a korral, Láthatáron Csoport) jutalmazták. Az életműdíjat idén Verebes István színművész kapta.      
Az elismerést jelképező üvegszobrokat saját közönségük előtt vehetik majd át a díjazott társulatok és művészek.

Kétmilliárdos útfelújítás Bajót és Nyergesújfalu térségében

Elhunyt Jean-Paul Belmondo

MTI

Szerző
Hasonló cikkek