Café
2021-08-10

Hamarosan debütál az Óz, a csodák csodája

Óz birodalmába, a mesék világába kalauzolja közelgő bemutatójának nézőit a Csokonai Színház. Augusztus 27-én mutatják be L. Frank Baum – Harold Arlen – E.Y. Harburg Óz, a csodák csodája című musicaljét a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon.

Ilja Bocsarnikovszt eddig drámai rendezéseiről ismerhetik a debreceniek, most családi musicalt, elsősorban gyerekeknek szóló produkciót rendez. „Nincs is nehezebb, mint a családi- vagy gyerekelőadások műfaja, mert a gyerekeket nem lehet becsapni. Manapság különösen nagy kihívás ez, hiszen digitális korban élünk, a gyerekek kevésbé olvasnak, inkább internetes fantáziavilágok szippantják be őket. Az élő színház sosem marad alul a virtuális formával szemben, de komoly kihívások elé állítja ez a helyzet. Így hát örömteli, de izgalmas feladat is egyben, érzem a felelősségét és nehézségét is” – mondta a rendezés kulisszatitkairól a rendező. Hozzátette azt is, hogy kisfiúként őt főleg a harc, a küzdelem, a keresés motívuma ragadta meg, az a küzdelem, hogy megszerzik az észt, a szívet, a bátorságot, miközben most a történet ideológiai oldala és humora is foglalkoztatja.

A darab főbb szerepeit Zsitva Réka, Herczeg Tamás, Kránicz Richárd és Papp István játsszák. A díszleteket és a jelmezeket Alexandra Dasevszkaja tervezte.

https://www.debreceniszabadteri.hu/programok/l-frank-baum/

Fotó: Máthé András

Felszáll a Zsuzsi vonatra a Méliusz mobilkönyvtára

Ha nyíregyházi diák vagy és érdekel a honvédelem, itt a helyed

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek