Café
2021-08-04

Jordán Adélról szól az AlkalMáté Trupp sorozatának utolsó bemutatója

Jordán Adél színművészről szól az AlkalMáté Trupp idei bemutatója. A másfél évtizede indult sorozat tizennegyedik, utolsó előadását csütörtöktől a Benczúr Kertben láthatja a közönség.

Az előadást, amelyben az idén nyáron is egy osztálytársukról vallanak a legendás Máté-Horvai-színészosztály tagjai, vasárnapig összesen hét alkalommal játsszák - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.
Máté Gábornak és Horvai Istvánnak a Színház- és Filmművészeti Egyetemen 2003-ban végzett színészosztálya minden évben találkozik, és AlkalMáté Trupp néven közös produkciót hoz létre. Az első években három különböző előadás született, majd 2007-ben sorozatot indítottak, amelyben évről évre egyik osztálytársuk életét dolgozzák fel.
A sorozat 2013-ig a Zsámbéki Színházi Bázison valósult meg, ahol nyaranta mindig más, az előző évben kisorsolt osztálytársukról vallottak az osztály tagjai. A produkciót 2013-tól a Jurányi Inkubátorházban mutatták be. A tavalyi bemutató elmaradt, az idén pedig a járványhelyzetre való tekintettel szabadtéren, a Benczúr Ház kertjében lesznek az előadások.
Mint Máté Gábor rendező korábban az MTI-nek elmondta: amikor kitalálta, hogy mindenki sorra kerül az osztályból, akkor ez azt is jelentette, hogy a munka 14 évig fog tartani. "Ez egy szerződésszerűség egymás között, hogy ezt végigcsináljuk, ha van rá lehetőség" - fogalmazott, hozzátéve: véleménye szerint ezek az előadások olyanok, mint egy-egy fénykép, amely minden évben elkészül az osztályról.
A főleg improvizációkból születő előadás a főhősök különbözősége miatt mindig más, de mindig szórakoztató formában, humorral és sok zenével dolgozzák fel a kiválasztott életét. "Ez szakmailag is nagyon izgalmas, hiszen mindig arról szól, hogy ki hol tart" - mondta a rendező-osztályfőnök.
Az előadássorozat az idén nyáron véget ér. A tizennegyedik, utolsó produkció témája és címszereplője Jordán Adél színművész. "Jordán Adél egy örvény. Ha nem vigyázol, beszippant. Onnantól az Úr legyen teveled." - idézik Mészáros Máté színművészt a próbáknak helyet adó Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház Facebook-oldalán.
Eddig Járó Zsuzsáról (2007), Szandtner Annáról (2008), Kovács Patríciáról (2009), Máthé Zsoltról (2010), Mészáros Mátéról (2011), Péter Katáról (2012), Száraz Dénesről (2013), Gál Kristófról (2014), Dömötör Andrásról (2015), Mészáros Béláról (2016), Vajda Milánról (2017), Fenyő Ivánról (2018) és Czukor Balázsról (2019) készült darab.
Az idei előadásban Jordán Adél mellett Czukor Balázs, Dömötör András, Járó Zsuzsa, Kovács Patrícia, Máthé Zsolt, Mészáros Béla, Mészáros Máté, Péter Kata, Szandtner Anna és Vajda Milán játszik. A produkció látványtervezője Kálmán Eszter, zenei vezetője Dargay Marcell, rendezője Máté Gábor.
Az előadást a csütörtök esti bemutató után péntektől vasárnapig naponta kétszer játsszák a Benczúr Kertben, az esőnapok augusztus 9-én és 10-én vannak.

A produkció együttműködő partnere a Benczúr Ház Kulturális Központ. Az előadás létrehozását az Orlai Produkciós Iroda, a Benczúr Kerti Esték, a Jurányi Inkubátorház, a Füge Produkció és a Pesti Műsor támogatta.
 

Lopott kerékpárok tulajdonosait keresik a debreceni rendőrök

Két kamion összeütközött a 4-es úton, mindkét sofőr meghalt

MTI

Szerző
Hasonló cikkek