Café
2021-07-14

Vásárhelyi Antal kapta a szegedi Nyári Tárlat fődíját

Szakrális terek I. és IV. című munkáiért Vásárhelyi Antal kapta a negyvenegyedik szegedi Nyári Tárlat fődíját, az Emberi Erőforrások Minisztériumának elismerését.

A közlemény szerint az idei Nyári Tárlatra beadott alkotások száma rekordot döntött, soha ennyi hazai művész nem pályázott még a neves seregszemlére. Az online kiállításra a szakmai zsűri mintegy ezer műből választotta ki áprilisban azt a százötven alkotást, amelyek a végleges anyagot adták. A virtuális felület a Reök-palota tereinek hangulatát idézi meg az érdeklődőknek, összesen 17 termen keresztül.
A tavalyi Táblaképfestészeti Biennáléhoz hasonlóan az idei online tárlat is rendkívül népszerű, a május 22-i megnyitó óta tíz országból kattintottak a weboldalra, a kiállítás Európán kívülről kívül Kanadából és Kínából is vonzott látogatókat.
A díjzsűrit Nátyi Róbert, a Regionális Összművészeti Központ (REÖK) vezető kurátora, Aknay János festő- és szobrászművész, Sárkány Győző grafikus, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének alelnöke, valamint Kotormán Norbert szobrászművész alkotta. A szakmai grémium a Vásárhelyi Antalnak odaítélt fődíj mellett a Hunguest Hotel Forrás elismerésével jutalmazta Martin Henriket. Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzat díját Magén István, a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat díját Balogh István Vilmos, míg a REÖK-díjat Pistyur Imre kapta.
A XLI. Nyári Tárlat alkotásai a virtuális térben még augusztus 22-ig láthatók a REÖK weboldalán található linkre vagy a nyaritarlat.reok.hu oldalra kattintva.
Az első Nyári Tárlatot Szegeden 1962-ben rendezték meg, majd a nyolcvanas évektől - a Táblaképfestészeti Biennáléval váltakozva - kétévente szervezik meg.

kép: REÖK Szeged facebook oldala

Romániában 27 százalékkal nőttek az új ipari megrendelések az első öt hónapban

Újra itt van, újra itt van...

MTI

Szerző
Hasonló cikkek