Café
2021-07-10

Több mint 30 ingyenes programmal rendezik meg a Déryné Fesztivált Sátoraljaújhelyen

Nyolc helyszínen, több mint 30 ingyenes programmal rendezik meg Sátoraljaújhelyen és környékén július 14. és 18. között a Déryné Fesztivált, amely színházi előadásokkal, zenés előadóestekkel, családi programokkal és interaktív játékokkal várja a látogatókat.

Az első alkalommal megvalósuló fesztivál nyitóelőadása a Déryné Társulat előadásában Herczeg Ferenc Déryné ifjasszony című darabja lesz július 14-én Sátoraljaújhelyen a Kossuth Lajos Művelődési Központban. A Déryné Program zászlóshajójának tekintett, Vidnyánszky Attila által rendezett előadás a magyar színjátszás, a vándorszínészet hőskorába repíti vissza a közönséget. "Herczeg Ferenc kalandokkal, tréfákkal, felfokozott érzelmekkel tarkított színművét a színészek hangszeres játéka teszi még virtuózabbá" - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.
Mint írják, július 15-én Petőfi Sándor János vitéz című műve látható a széphalmi múzeumkertben. A Déryné Társulat előadása rendhagyó formában, egy óra leforgása alatt kívánja bemutatni a nézőknek Petőfi Sándor halhatatlan klasszikusát. Az egész nap János vitéz világáról szól, hiszen délután A nagy János vitéz rejtvény kilenc állomása várja a látogatókat, és a "Kaland Kertben" a Déryné Társulat tagjaival is találkozhatnak a játékban résztvevők.
Tóth Ede A falu rossza című színműve egy perpatvar közepébe visz, egy esküvőre, ahol hívatlanul bukkan fel a menyasszony volt szerelme, hogy szétrobbantsa az ifjú párt. A Déryné Társulat élőzenével kísért előadását július 16-án a Völgyszínházban mutatják be.
Ugyancsak a Völgyszínházban július 17-én a társulat Kék róka című produkcióját tekinthetik meg a nézők. Herczeg Ferenc darabjában egy szerelmi ötszög rajzolódik ki. Ugyanezen a napon Károlyfalván Fabók Mancsi nem csak gyerekeknek szóló bábszínháza várja a látogatókat.
Egymást követő három napon, három helyszínen, Karcsán, Pálházán és Hollóházán A helység kalapácsa című produkció látható a Csavar Színház előadásában.
Július 18-án a Déryné Fesztivál zárásaként a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Kárpátok visszhangja című előadása látható, majd táncházzal várják az érdeklődőket.
Az Ungvári Pincesor és Borterasz játékoknak és zenés produkcióknak ad otthont. A programban szerepel a KOHÓ Műhely interaktív játéktára, bábszínház, Csernik Szende mesemondó előadása, Bakator és Fruzsikás koncert, Beke István gitárestje, valamint Andrea Vettoretti koncertje.
A másik fesztiválhelyszín a Zsólyomkai Pincesor, ahol július 16-án Bakos-Kiss Gábor Frankie - a király és kárhozott című estjén Frank Sinatra világslágerekké vált dalai hallhatók. Másnap, július 17-én ugyancsak a zenéé lesz a főszerep a pincesoron, Joós Tamás Átlátszó víz legyen című produkciójában Cseh Tamás dalait idézik fel a művészek.

A fesztiválról további információk a derynefesztival.hu oldalon érhetők el.
 

Az egészségipar számos területén önellátóvá vált az ország

Várakozni kell a határon Röszkénél, Ásotthalomnál és Csanádpalotánál is

MTI

Szerző
Hasonló cikkek