Café
2021-07-02

Újabb könyvkölcsönző automatákat adott át a Méliusz Juhász Péter Könyvtár

Újabb könyvkölcsönző automatákat adott át a Méliusz Juhász Péter Könyvtár: márciusban a Bem téri Központi Könyvtár előtt telepített gépek sikere után, összesen már hat ilyen eszközt használhatnak a Debrecenben és a megyében élők.

Újabb könyvkölcsönző automatákat adott át a Méliusz Juhász Péter Könyvtár: márciusban a Bem téri Központi Könyvtár előtt telepített gépek sikere után most Biharnagybajomban (Szűcs Sándor Művelődési Ház, Könyvtár és Szabadidő Központ), Bocskaikertben (Könyvtári, Információs és Közösségi Hely előtt) Mikepércsen (Polgármesteri Hivatal bejáratánál) és Tiszacsegén (Dr. Papp József Városi Könyvtár és Művelődési Otthon) is elérhetővé vált egy-egy automata, ezzel összesen már hat ilyen eszközt használhatnak a Debrecenben és a megyében élők. A Méliusz Juhász Péter Könyvtár szakmai támogatásával működtetett eszközök segítségével személyes találkozás nélkül lehet könyvet vagy más dokumentumot kölcsönözni és visszahozni. A könyvtárból előzetesen kikért dokumentumok átvétele és visszaadása az új eszközzel a koronavírus-járvány idején is biztonságos, emellett a könyvtárak nyitvatartási idejétől függetlenül bármikor használható. A fejlesztés a Méliusz Juhász Péter Könyvtár Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer (KSZR) finanszírozásában valósult meg.

 

Az új könyvkiadó automatákat a biharnagybajomi Szűcs Sándor Művelődési Ház, Könyvtár és Szabadidő Központ, a bocskaikerti Könyvtári Információs és Közösségi Hely, a mikepércsi Wass Albert Közösségi Ház és Könyvtár és a tiszacsegei Dr. Papp József Városi Könyvtár és Művelődési Otthon beiratkozott olvasói használhatják. Az e-mailen vagy telefonon keresztül kért könyvtári dokumentumok átvételéről minden esetben e-mailben értesítik az olvasót. A kérések leadása Biharnagybajomban a konyvtar@biharnagybajom.hu és a 06-54/473-606, Bocskaikertben a bocskaikert.konyvtar@gmail.com és a 06-52/703-217, Mikepércsen a mikepercs.konyvtar@gmail.com és a 06-30/1787-542, Tiszacsegén a tcsegekonyvtar@gmail.com és a 06-52/373-137 elérhetőségeken. Az e-mailen kapott egyedi kóddal, QR kóddal vagy könyvtári olvasójegyének azonosítójával nyithatja ki a könyveit tartalmazó rekeszt, hasonlóan a közkedvelt csomagküldő automatákhoz.

 

Jó ütemben halad a Zöld Város Program a Sóház városrészen

Állatasszisztációra fókuszáló pedagógusképzés indul

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek