Café
2021-05-18

A Vojtina Bábszínház május 25-től megnyitja kapuit

A nyitást követően azonnal egy különleges program várja az érdeklődőket: A 45. évad alkalmából elindított Mesterségem Címere sorozat MIKRO-kozmosz című kiállítása ekkortól lesz látható.

A tárlatot az előadások tervezői által megálmodott színpadképek makettjei alkotják. Hosszú idő után ez lesz a Vojtina első kiállítása, melyet élőben tekinthetnek meg az érdeklődők. A MIKRO-kozmosz hétköznap 8.00-tól 17.00 óráig látogatható, a belépés ingyenes.

Nem kell sokat várni arra sem, hogy végre bábelőadást lássanak a gyerekek: 

Május 30-án, éppen a gyereknapon tér vissza a bábos társulat az online térből egy különleges színpadra, a Nagyerdő lombjainak árnyékába. 

A Nagyerdei Kultúrpark Vitéz László színpadán 11.00 és 15.00 órától Szerencsés Jánossal találkozhatnak a gyerekek.

János azért indul útnak, hogy megszerezze az ördög három aranyhajszálát, cserébe a király lányának kezét nyerheti el. 

 

Ugyanezen a napon 11.00 órától a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon A csúnya kislány című előadásból megtudható, hogy miért bujdosik el a főhős, miért segítenek neki a sünök, ki a Szűcsék kisfia, miért nőtt akkorára magas Izabella, és ki megy el a maszkabálra.

Itt még azonban nem ér véget a Vojtina gyereknapi programja: 13.00 órától a Mátyás, a király című játéban az újfajta ízekre, ételekre vágyó király és a szakács története elevenedik meg a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon.

A Vojtina Bábszínház június 13-án a Nagytemplom mögötti Emlékkertben tartja a ITT A VÉGE, KEZDÜNK! évadzáró napjukat.

Az esemény elnevezése rámutat a pandémia okozta érdekes helyzetre: lezárják a 2020/2021-es évadot, és elindítják a nyári játékaik sorát.

Az Itt a vége! hagyományosan sok családot vonzó esemény Debrecenben, amelyre most is garantáltan sok-sok mókával, meglepetéssel készülnek a bábosok!

Tamarin-frigyre készül a Debreceni Állatkert

Romániában ezer alá csökkent a napi fertőzések mozgóátlaga

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek