Café
2021-05-09

Nyíltan beszélt róla Elon Musk, hogy Asperger-szindrómával él

Az üzletember leszögezte: ő valójában olyan furcsa figura, mint amilyennek sokan eddig is tartották.

Elon Musk az első Asperger-szindrómás műsorvezető a Saturday Night Live történetében . Ezt maga a milliárdos feltaláló jelentette be az amerikai showműsor első adásában, amit már ő vezetett.

A bemutatkozása során a Tesla és a SpaceX tulajdonosa arról is beszélt, hogy néha fura kommenteket oszt meg a közösségi médiafelületein, de ennek megvan az oka:

“Ha bárkit megsértettem volna, üzenem neki, hogy újra feltaláltam az elektromos autókat, és űrhajóval küldök embereket a Marsra. Komolyan azt hitted, hogy egy laza, normális srác vagyok?” - tette fel a költői kérdést.

Musk az adásban édesanyját, Maye-t is bemutatta, aki elmondta, izgatottan várja az anyák napi ajándékot. Hozzátette: reméli, nem a feltaláló által viccből piacra dobott, ám elsöprően sikeressé vált kriptovaluta, a dogecoin lesz az.

“De igen, az lesz” - válaszolta erre Musk.

A feltaláló arról is beszélt, hogyan kell kiejteni legfiatalabb fia, X AE A-Xii nevét: “Mint ahogyan egy macska átfut a billentyűzeten.”

Amerikában már napokkal a Saturday Night Live előtt Musk szereplésével volt tele a média, így lehetősége volt egy futurisztikus “cyber-teherautót” is bemutatni, amit a Tesla már napokkal az adás előtt Manhattanbe szállított.

 

Együttműködési megállapodást kötött a Debreceni Egyetem és a Debrecen BSC Kerekasztal

Nőtt a késedelmes fizetések száma az építőiparban

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek