Café
2021-04-12

Nemzeti VERSeny

A Nemzeti Színház és a Magyar Versmondók Egyesülete versmondó és versklipversenyt rendez, amelyre április 30-ig várják a jelentkezéseket.

,,Nemcsak a jelentkezők körében sikeres a verseny, hanem a közönség körében is népszerű, sok százezres a versmondások és a versklipek nézettsége."- Lutter Imre 

Olyanok jelentkezését várják, akik nem hivatásos magyar versmondók. A versenyt hatodik éve rendezik meg, földrajzi megkötés nélkül és minden korosztály számára. A megmérettetés három fordulóból áll, amiből az első kettő online zajlik. Itt nem csak a szakmai zsűri dönt, hanem a közönség is továbbjuttathatja a versenyzőket. A résztvevőknek először szavalniuk kell, amelyet beküldenek, majd a középdöntőben egy versklippel, egy kisfilm feltöltésével versenyezhetnek. A harmadik forduló pedig élőben zajlik majd, a Nemzeti Színházban, ahová 20-25-en juthatnak be. 

A verseny tematikája mindig az adott évhez kötődik. Vagyis idén egy versnek az újrakezdéshez kell kapcsolódnia. Három verssel kell jelentkezni, amelyek - nem magánkiadású - kötetben, antológiában vagy neves irodalmi - nyomtatott vagy online - folyóiratban megjelentek. A másik vers egy klasszikus magyar költő szabadon választott verse - különös figyelemmel a száz éve született Pilinszky Jánosra -, a harmadik pedig egy kortárs magyar költő szabadon választott verse lehet.   A verseny védnöke Vidnyánszky Attila rendező, a Nemzeti Színház főigazgatója.
A zsűri tagjai a Nemzeti Színház és a Magyar Versmondók Egyesületének művészei, szakemberei: Lutter Imre mellett Wiegmann Alfréd rendező, Bakos-Kiss Gábor és Szűcs Nelli színművész, valamint Szabó László kommunikációs szakember.

Az utak menti illegális hulladék felszámolását végzi a héten a Magyar Közút

Halmozta a jogsértéseket egy sofőr Debrecenben

MTI

Szerző
Hasonló cikkek