Café
2021-03-30

Önálló kiállításon mutatkozik be Kucsora Márta festőművész New York-ban

Önálló kiállításon mutatja absztrakt képeit Kucsora Márta festőművész a New York-i Postmasters Galleryben, Manhattan világhírű művésznegyedében.

A Super Natural című válogatásban tíz monumentális alkotást láthatnak a Egyesült Államokban az érdeklődők május 1-jéig - olvasható Kálmán Makláry Fine Arts galéria MTI-hez elküldött tájékoztatóban.
Mint írják, Kucsora Márta művészetét az amerikai galéria a legnagyobb absztrakt festőkkel - Jackson Pollockkal, Helen Frankenthalerrel és  Gerhard Richterrel - rokonítja. Kiemelik festészetének kísérletező természetét, különleges anyaghasználatát, úgynevezett folyatásos technikáját és nagyméretű műveinek erőteljes energiáit.
Kucsora Márta műveinek esszenciája a természet és az absztrakció. A festőművész természetabsztrakcióknak tartja festményeit, de nem közvetlenül ábrázolja a természetet, hanem felidézi a benne zajló átalakulásokat, például a tenger mozgását vagy az őszi táj hangulatát - írja a galéria.
Kucsora Márta festékeket és adalékanyagokat kever össze, amelyek reakcióba lépnek egymással, majd a padlóra fektetett nagyméretű vászonra egymás után felhordja a festékrétegeket, végül utolsó gesztusként helyenként vízzel visszamossa a felső réteget. Ebben az alkotói folyamatban fontos szerephez jut a véletlen és a gesztus, ezért módszerét - ő maga - folyamatfestészetnek tartja.  
A festőművész  munkái mögött évekig tartó, folyamatos műtermi kísérletezés áll, az inspiráció nemegyszer maga a munkafolyamat - olvasható a tájékoztatóban.
Kucsora Márta művei az elmúlt években bemutatkoztak a legjelentősebb nemzetközi művészeti vásárokon - egyebek mellett Londonban, a Masterpiece vásáron, a brüsszeli BRAFA-n, a franciaországi Art Paris-n is.

Nem tesznek jót a lelkünknek a negatív hírek

380 milliós adományt kap az Országos Mentőszolgálat

MTI

Szerző
Hasonló cikkek