Café
2021-03-29

Hangolódj velünk a Húsvétra!

Hogyan készülj az ünnepre?

Ha már nyakonkunk a Húsvét, akkor itt van egy-két tipp, hogy hogyan hangolódj az ünnepre. A lányok várják a locsolókat, tojásokat festenek és remélik, hogy nem lesznek vizesek csak ,,illatosak". A fiúk pedig verseket tanulnak, amivel köszöntik a hölgyeket. Azonban sok-sok készüléssel is jár az ünnep. Összeszedtem három otthoni tippet, amit könnyedén el lehet készíteni.

Tojásfa: Nem kell hozzá sok minden, csak pár ág, amit egy kaspóba vagy vázába helyezünk. Általában festett tojásokat akasztanak a ,,dekoratív ágakra" és már kész is van a húsvéti tojásfa. Tökéletes dekoráció az ünnepre, akár az asztal közepére is tehetjük, hogy feldobja a lakást.

Tojás keresés: A gyerekek imádni fogják ezt a játékot. A hímes tojásokat dugjuk el a kertben bárhová. A kicsik pedig megkeresik őket. A legtöbbet összegyűjtő játékosnak akár valami meglepetéssel is készülhetünk.

Tojásfestés: Nincs Húsvét tojásfestés nelkül. A legegyszerűbb a festékesvíz. Vagyis a megfőtt tojásokat belerakod a festékesvízbe vársz egy kicsit és már kész is. Ha kreatívabb vagy akkor, a harisnyás módszert is használhatod. Apró virágokat vagy leveleket kell szorítanod a tojásra, majd azt harisnyába teszed. Kötözd össze és mehet a forró, festékes vagy hagymahéjas vízbe. 

A Richter Gedeon Nyrt. bioszimiláris készítménye nyerte el a 2020. évi Magyar Innovációs Nagydíjat

Megkezdődött az Egri Vár leomlott támfalszakaszának helyreállítása

Szabó Eszter

Szerző
Hasonló cikkek