Café
2021-03-20

Nemzetközi tévés akadémia tagja lett az RTL Magyarország rendező-producere

A Televíziós Művészetek és Tudományok Nemzetközi Akadémia (The International Academy of Television Arts & Sciences) a tagjai közé választotta Kovács Dániel Richárd rendező-producert, az RTL Magyarország főrendezőjét. -írja Kreatív Online.

A szakember a 90-es évek elején kezdte televíziós pályafutását, akkor még műsorvezetőként, majd showműsorok és realityk főszerkesztőjeként. Kreatív producerként olyan műsorok háttérmunkálatait irányította, mint a Kísértés Survivor, Celeb vagyok, ments ki innen!, Egy perc és nyersz, X-Faktor, Csillag születik, a Konyhafőnök. „Mindig is fontos volt számára, hogy a tudása lépést tartson a filmes és televíziós világ fokozódó elvárásaival, így 2012-ig a Los Angeles-i New York Film Academy Master of Fine Art szakán filmrendezést tanult. Ezek után, már az RTL Magyarország főrendezőjeként főként a fikciós tartalmak produceri munkálataival és rendezéssel foglalkozott, így sikerre víve a Válótársak, vagy A Tanár szériákat. A tavalyi évben, az RTL Magyarország első saját fejlesztésű thriller sorozatának, a nagysikerű Mellékhatásnak a rendezői feladatait látta el” – olvasható az RTL Magyarország közleményében.

Már a jelölés is megtiszteltetés, de az egészen hihetetlen számomra, hogy akadémiai tag vagyok. Ez komoly lehetőség és felelősség is egyben. Részt vehetek a jövőben olyan konferenciákon, ahol képet kaphatok a friss televíziós trendekről, amelyeket remek iránymutatásként hasznosíthatok, valamint ez azt is jelenti, hogy az akadémia kíváncsi a véleményemre, hiszen tagként a pályamunkák rangsorolásában is részt veszek majd.”-mondta el Kovács Dániel Richárd. 

Magyarországról immáron négy tagja van a nagymúltú Televíziós Művészetek és Tudományok Nemzetközi Akadémiájának: Medveczky Balázs a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. Duna csatornaigazgatóság igazgatója, tavaly lett tag Káel Csaba filmügyi kormánybiztos, az akadémiának most lett tagja Gera Marina Emmy-díjas színművésznő és Kovács Dániel Richárd rendező-producer. Az 50 országból tagokat számlóló szervezetben való részvétellel lehetőség van a nemzetközi tévés piac szereplőivel való kapcsolatok elmélyítésére, további szakmai tapasztalatok szerzésére. A szervezet ítéli oda minden évben, 20 kategóriában az Emmy-díjat, értékelve ezzel a teljesítményéket.

forrás: Kreatív Online

A hazai könnyűzenét érintő változás történt

Orbán: 2,5 milliós átoltottság után nyithat Magyarország

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek