Café
2020-12-11

Németország: szervezzenek koncerteket 2021 második felére, és ha elmaradnak, az állam fizet

2,5 milliárd eurós alap áll majd rendelkezésre Németországban a kulturális események szervezőinek 2021-ben.

A német pénzügyminiszter, Olaf Scholz (SPD) a Tagesspielnek beszélt arról, hogy az állam átvállalja a kockázatát a 2021 második felére tervezett kulturális eseményeknek.-számolt be a hírről a dalszerzo.hu. Ha valaki “arra az optimista meggyőződésre alapozva”, hogy ebben az időszakban már nem lesz akadálya a koncerteknek és más eseményeknek, elkezd tervezni, majd ha a reméltnél tovább fennálló járványügyi korlátozások miatt mégsem tudja megvalósítani a rendezvényt, akkor a szervezéssel kapcsolatos kiadásait az állam megtéríti a számára. Erre 2,5 milliárd eurós alapot hoznak létre. Egy ilyen biztonsági háló nélkül úgy járhatunk, hogy “egyszer azért csak véget ér a járvány, de koncertek továbbra sem lesznek”.

A minisztérium annak a részletein is dolgozik, hogy hogyan tudnák támogatni az olyan kulturális események megrendezését, amiket a távolságtartási szabályok (vagyis a csökkentett nézőszám) miatt piaci alapon nem nyereségesen megvalósítani.

Az IQ Mag emlékeztet arra, hogy Ausztria hasonló intézkedést vezetett be: ha egy eseményt az éppen aktuális járványügyi szabályokat figyelembe véve kezdenek el szervezni, ám aztán a szigorodó előírások miatt mégis elmaradnak, akkor az állam fedezi a veszteséget. Erre 300 millió eurót különítettek el.

Átadták Kínában a világ első, szupergyorsvonatok közlekedésére tervezett függőhídját

Nagy öröm a Rocksulinál

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek