Café
2020-12-09

Tesók címen indít napi sorozatot a Dikh TV

A csatorna minden hétköznap műsorra tűzi a scripted reality-t, amelyben ambiciózus roma fiatalok mindennapjait követhetik nyomon a nézők.

Tabudöntögető témák is feldolgozásra kerülnek a Tesók című napi sorozatban, amely ettől a héttől a Dikh TV-n jelentkezik, minden hétköznap. A napi 22 perces scripted reality-ben olyan hétköznapi hősök kapnak szerepet, akikben nemcsak a roma kisebbség, de a többségi társadalom is magára ismerhet. „A Dikh TV egyéves sikeres működése után elérkezettnek láttuk az időt, hogy a roma közélettel foglalkozó műsorok és a zenés szórakoztató programok mellett egy napi sorozattal bővítsük a csatorna műsorkínálatát” – mondta Fái András, a csatorna vezetője. 

A Tesók című napi sorozat egyedülálló formátum, hiszen nemcsak a szereplők kivételes karakterek, de az általuk érintett témák is egyediek, többségében tabudöntögetőek. A sorozatban szereplő roma fiatalok minden követ megmozgatnak, hogy álmaikat elérjék. Néha fogukat összeszorítva, néha naivan, néha külső segítséggel, néha meg-megtorpanva, de tántoríthatatlanul mennek előre, küzdenek céljaikért. A sorozat ezeket a mindennapi küzdelmeiket, örömüket, bánatukat mutatja be. 

A szereplők között van, aki zenei karrierről álmodozik, míg másnak a munka világába kell visszatérnie. Akad, aki szerelmet keres, miközben egy másik fiatal a profi sportolói pályafutását szeretné elindítani vagy csupán csak lefogyni és tanulni. Az első adásokból megismerhetjük a szereplőket, tágabb környezetük, foglalkozásuk. Így találkozhatnak a nézők az Amerikából hazatért Kalmár családdal, Berki Artúrral, akinek édesapja a Váradi Roma Café tagja. A szintén zenész családból származó Horváth Jencivel, a tehetségkutatókat megjárt Jecsmenik Arnolddal valamint a közösségi médiában közel 130.000 követővel büszkélkedhető Csaby-val. A későbbiekben többen is csatlakoznak majd a sorozat szereplőihez, úgy mint Zseraldina és Dorina. A szereplők jelentős részének erős kötődése van a zenéhez, így a nézők mindennapjaik végigkövetése mellett zenei tartalomra is számíthatnak – tudatta a csatorna a minden hétköznap 18:25-től a Dikh TV-n jelentkező sorozat kapcsán.

Megérkezett Vastag Csaba új klipje

Magabiztos győzelemmel jutott tovább a Magyar Kupában a DEAC

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek