Blog
2022-06-07

A saját magam által készített lábbeli története

Mindig is szerettem új dolgokat kipróbálni és kihívásokat állítani magam elé. Készítettem már számos fenntartható eszközt és próbáltam már ki pár receptet. Nem riadtam vissza a mosószerfőzéstől, a méhviaszos kendőtől, a szoknyavarrástól, most viszont valami igazán nagyba vágtam a fejszémet.

 A múlt héten gondoltam egyet és megrendeltem egy papucskészítő csomagot. 
Az igazat megvallva már régóta követtem egy cipőkészítő oldalt. Ennek számos workshopja van, melyek segítségével elkészítheted a saját lábbelidet. Na, ezt nevezem én fenntartható divatnak! Azonban a távolság miatt és idő hiányában sosem sikerült eljutnom egy ilyen oktatásra. Így izgatottan vártam a csomagot, ami még csak tesztcsomag volt, hiszen az elsők között próbálhattam ki ezt az otthoni workshopot. Kezdetben úgy gondoltam, hogy egy papucsot csak nem lehet olyan nehéz megcsinálni. Hát tévedtem!

A csomagot kibontva kezdtem elbizonytalanodni, hiszen sosem dolgoztam bőrrel. Ám nagyon örültem neki, hogy a csomag nem volt túlcsomagolva, papírragasztóval volt lezárva, valamint nagyon részletes online leírást kaptam a cipőkészítés menetéről. Ezen a napon papírból készítettem el és pántokkal próbáltam a lábamra, amit később bőrből szerettem volna kivitelezni. Nem volt egyszerű dolgom! 

Végül csak a harmadik napon álltam neki a tényleges munkának. Gondoltam, laza délutáni programnak tökéletes lesz. Hát persze! Egész vasárnap vágtam, ragasztottam, csiszoltam. Volt pár pillanat, amikor már majdnem feladtam. Azonban sikerült túllendülni a mélypontokon, flowba kerülni, és este tíz órakor már kész volt a remekmű. Talán a legnehezebb a 24 órás száradás kivárása volt. 

Ma már büszkén viselhetem a saját készítésű lábbelim. Bizonyára mostantól még jobban megbecsülöm a kézműves termékeket, főleg a cipőket! Úgy érzem, óriási tapasztalat volt az a pár óra azzal a sok ismeretlen anyaggal. 

Ha ti is kedvet kaptatok a bár elég nehéz, de kifizetődő munkához, akkor keressétek fel a Franka cipőműhelye oldalt, ahonnan a papucs- vagy szandálkészítő szettet beszerezhetitek. Én egyelőre a szandálhoz gyűjtöm a bátorságot, de nagyon büszke vagyok az eddigi eredményemre.

Ti ismertek hasonló workshopokat? 

Forrás: futureofdebrecen.hu

Tökéletes mérkőzést kell játszanunk az olaszok ellen

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek