Blog
2022-02-19

Ruhát másodkézből

A divat követése hatalmas ökológiai lábnyommal jár, amit már azzal is csökkenthetsz, ha használtan vásárolsz ruhát. Turkálóban vásárolni általában olcsóbb és környezetbarátabb, mint „normál” ruházati boltban, hiszen amit használtan veszel, azt nem neked gyártották, hanem te használod tovább.

Ha másodkézből vásárolunk, akkor van pár tipp és trükk, amit érdemes észben tartani!

  1. Csak olyan ruhát vegyél meg, ami színben, anyagban, méretben passzol hozzád. A legjobb, ha a ruha könnyen beilleszthető a ruhatáradba és meglévő darabokkal tudod variálni. Csak akkor tegyél kivételt egy méretben vagy színben nem passzoló ruhával, ha kreatív munkával át tudod alakítani a kívánt színre vagy fazonra! Ha a mérettel van a probléma, akkor egy varrónő nagy segítség lehet, de kalkuláljuk bele ezt plusz költségként a kiadásba. 
  1. A megvásárolni kívánt ruhát mindig alaposan vizsgáld meg! Ha van rajta olyan szakadás, vagy folt, amit nem tudsz javítani, akkor ne vedd meg! Viszont ha csak egy gomb hiányzik, akkor mindig ellenőrizd a belső címkét, vagy ingek esetén a gombsor alját, mert sokszor előfordulhat, hogy találsz az eredetivel megegyező pótgombot. 
  1. Vásárláskor mindig tartsd szem előtt, hogy mi az, amit te is ki tudsz tisztítani, és mi az, amihez speciális segítség szükséges. Ezt is kalkuláld bele az árba! 

+1 Bónusz tipp, hogy mindig nézz szét a férfi- és gyerekruhák között is. Bármelyik sorban lehet egy elkallódott kincs!

A másodkézből vásárolt ruhák egy új életet kapnak. Mindehhez persze nem kell turizni sem! Elég, ha felmész a netre, hiszen szuper darabokat lehet használtan kifogni. 

Akárhogy is döntesz, ne vásárolj többet, mint amennyire valóban szükséged van!

Forrás: futureofdebrecen.hu

Kádár Tamás

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek