Blog
2022-02-07

Az utolsó mohikán

Bognár György nemcsak a támadó focit csempészte vissza a magyar fociba, de a csibészséget is.

A hétvégén simán verte a Paks a Ferencárost három góllal. A Tolna megyei csapat  Bognár György edző érkezése óta különösen nagy kedvencem lett. Nemcsak azért mert kizárólag magyar futballistákat alkalmaz, hanem a támadó futballja miatt is. Nincsenek sztárok, csapat van.  Lenzsér Bence, Szélpál Norbert, Kesztyűs Barna vagy Sajbán Máté nem igazán tartoznak az ismert játékosok közé. Még sosem láttam őket a Blikk címlapján, vagy Bochkor Gábor műsorában. Böde Dániel kivételével jószerint ismeretlen labdarúgók. Az más kérdés, hogy az átlag magyar mennyi labdarúgót tudna felsorolni. 

Bognár ehhez a sztárok nélküli csapathoz érkezett 2020-ban és megalkotta a támadó focit. Hahn Jánosból gólkirály lett, most pedig  a 27 éves Ádám Martin szórja a gólokat. Ez a mackós kinézetű fiatalember korábban a Vasaban majd a Kaposvár színeben játszott, az ő ismertsége is meglehetősen lokális volt.

Most 18 gólal vezeti a góllövőlistát, a legutóbbit a Fradinak bombázta be. Látta a gólt Marco Rossi szövetségi kapitány is.

Kint volt az FTC-Paks mérkőzésen. Mondjuk nem tudni kiket figyelt meg, lévén a Ferencvárosban összesen két magyar focista lépett pályára (Dibusz és Botka). A Paksnál  viszont mint tudjuk mindenki magyar. Szóval muszáj volt látnia, hogy Ádám Martinnak immár a válogatottban van a helye.  De felírhatja a 21 éves Szabó Bálint nevét is, aki ugyanolyan csibészséggel focizik mint annak idején Bognár György is tette. 

A csibészség, mint olyan kezdett eltűnni a magyar fociból. Pedig ez volt a legfőbb hungarikum, amit fel tudtunk mutatni. Az életben és a pályán is kell a csibészség, valamint a vagányság.Ezt szereti a magyar publikum. Ha valaki váratlant húz, ha harminc méterről tud lőni egy egészségeset, ha kioszt egy kötényt. És persze ha előre játszik, nem hátra! A Paks megy előre, lövi a gólokat, igaz kap is, mert a támadó fociban ez benne van. 

 Bognár György nemcsak a támadó focit csempészte vissza a magyar fociba, de a  csibészséget is. Köszönet érte!

Debrecenben is rendeznek vízilabdameccseket az vizes világbajnokságon

Az anyagtudomány regionális központja

Váradi Ferenc

Szerző
Hasonló cikkek