Blog
2021-12-04

Hulladékcsökkentési Hét

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét keretén belül a debreceni ökomenedzserek általános iskolásoknak tartottak szemléletformáló előadásokat.

A 3 iskolában lezajlott 4 előadás során a városi hulladékkezelésről, annak levegőminőségre gyakorolt hatásairól is hallhattak a diákok, valamint megismerkedtek a hulladékcsökkentés egyéni módszereivel, mint például a zero waste életmódra való törekvés egyes mindenki által alkalmazható elemei.

A járványügyi helyzetre való tekintettel az iskolák kérhették csupán az előadás anyagát ökomenedzseri jelenlét nélkül, valamint az elkészült oktatóvideót. Ezzel a lehetőséggel 2 iskola élt. Így összesen több mint 500 diákhoz jutott el az előadás vagy a tanárok, vagy az ökomenedzserek tolmácsolásában.

Mindig nagy élmény élőben találkozni a következő generáció tagjaival, és környezetvédelemről beszélgetni velük. Szeretnénk köszönetet mondani minden iskolának az érdeklődésért és a rugalmasságukért, hogy lehetőséget biztosítottak arra, hogy erről a fontos témáról beszéljünk a gyerekekkel!

Bővebb információkért keresse a debreceni Ökomenedzser Irodát:

Az iroda címe: Debrecen MJV Polgármesteri Hivatal Zöldterületi Osztály, 4024 Debrecen, Piac utca 20. 96. sz. iroda
Ökomenedzser: Fülöp Ferenc Krisztián, Nagy Katalin
E-mail: hungairy@ph.debrecen.hu
Telefon: 06 52 511-583

A HUNGAIRY LIFE IP (LIFE17 IPE/HU/000017) projekt az Európai Unió LIFE programjának támogatásával valósul meg.

A HungAIRy LIFE integrált projekt 2019-ben indult 10 településen, köztük Debrecenben, amelynek fókuszában az egyik legjelentősebb környezetvédelmi probléma megoldása; a levegőminőség javítása áll. Ezt többek között emissziós adatbázisok fejlesztésével, átfogó szemléletformáló, tájékoztató tevékenységgel és egy országos szakértői, tanácsadói hálózat felállításával valósítják meg a projektben részt vevő partnerek. Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata ezen célok mentén olyan zöld felületeket alakít ki, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy tisztább legyen a levegő.

Forrás: futureofdebrecen.hu

Villogtak a hazai játékosok

Valérie Pécresse-t választották meg jelöltjüknek a jobbközép Köztársaságiak

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek