Blog
2021-05-29

Soulwave Ádám és Inna Faith Tattoo Fanni

A történet 2017-ben kezdődött, amikor egy Balaton melletti fesztiválon megismertem Fannit. Üzenet üzenetet követett, és az ismeretség az évek során – még ha találkozás nem is történt – barátsággá nőtte ki magát.

 Azonban pár hónappal ezelőtt újfent összefújt bennünket a szél. Párommal meglátogattuk őket a Vas megyei Gór mellett a fóliasátrukban. És most következzék Ádám és Fanni közös története. 

Ádám a Soulwave gitárosa, őt nem kell bemutatni,

hisz már Tiszán innen, Dunán túl mindenki ismeri. Fellépések, fotózások, fesztiválok, rivaldafény és persze Fanni. Azonban a világ a feje tetejére állt és az élet – amit barátaival, együttesével, szerelmével felépített  óriásit változott. Eltűntek a fellépések, és a háttérmunkáé lett a főszerep, amikor is Ádám nem félt nagyot álmodni és valami újba belekezdeni Fannival az oldalán: belevetette magát az agrár világába, amelynek szépségeit talán Fanni mutatta meg neki. 

Fanni egy igazi brand, ő maga az Inna Faith Tattoo. A tetováló művészet világa rendkívül zárt, nehéz egyedinek lenni és maradni, de neki sikerült saját stílusával meghatározóvá válni. 

De hogy jön képe az agrárvonal?

Fanni  – amikor épp nem tetovál – Górban lovagol, ám ezt nem szabad hobbiként elképzelni, sokkal több annál. Aki lovakkal foglalkozik, az a természettel is foglalkozik. Az állatok felszénázása, itatása, a mindennapi feladatok ellátása teszi ezt igazán hivatássá – na és persze a tudástranszfer, hiszen a fiatalok neveléséből is kiveszi a szerepét. A lovas „tanyán” van 2 fóliasátor, ahol korábban epertermesztés folyt. Az ökológiai szempontok szerint gazdálkodtak és gazdálkodnak mind a mai napig. Nem használnak sem növényvédőszert, sem műtrágyát. A lovak által termelt szerves anyag a tápanyag utánpótlásuk alapja. Ami látszik, az mind a saját kezük munkája. Figyelem, odaadás és folyamatos tanulás jellemzi tevékenységüket, az eredmény pedig saláta saláta hátán, na és persze egy kis retek, sőt már készülőben a paprika- és paradicsomültetvény  is.

És hogy mik az eddigi tapasztalatok?

Aki belekóstol a növénytermesztés világába – legyen az fóliasátorban vagy szabad földön -, az más mentalitással kezdi el nézni az időjárásjelentést; más jelentése lesz a hideg- és melegfrontnak vagy annak, hogy épp fog-e esni a héten.  Elárulom: ez csak az ízelítő.

Tudtad? 

Ha a fóliasátorban a hirtelen hőmérsékletcsökkenés az alacsony páratartalommal találkozik, a salátán a legkülső levelek szélei megbarnulnak. Mi már tudjuk, együtt tanultuk. 

Talán Ádám és Fanni e sorok olvasása közben is a fólia alatt szorgoskodnak, miközben együtt és egymástól tanulnak. 

Ígérem, hallunk még róluk.

DUZS LÁSZLÓ  futureofdebrecen.hu

Slow Living Hungary

A jövő évi büdzsében kiemelten szerepelnek a béremelési programok

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek