Blog
2021-01-30

Vakcina-dilemma

Avagy: Oltakozni, vagy nem oltakozni, ez itt a kérdés!

Mostanság nagyon sok embert foglalkoztat a kérdés: beoltassa magát a koronavírus elleni vakcinával, vagy ne. Gondolkozzunk logikusan, és elemezzük a lehetőségeket.

1. Nem oltatod be magad 2 Beoltatod magad Az első esetben két dolog történhet:

1. Ha az életben általában szerencséd van, vigyázol magadra, - és másokra, - valószínüleg nem kapod el a koronavírus fertőzést.

2. Ha nincs szerencséd és nem tartod be az előírásokat, elkapod. Ebben az esetben is két dolog történhet:

1. Ha szerencséd van, a betegség enyhe lefolyású lesz, és szervezetedben kialakul egy bizonyos szintű védettség, de számíthatsz arra, hogy ismét elkapod. Vannak olyanok, akik már háromszor estek át a fertőzésen!

2. Ha nincs szerencséd, súlyos tünetekkel kórházba kerülsz. Félsz a tűszúrástól? Oké! A kórházban - akarod, vagy sem - annyi tűszúrást kaphatsz, hogy összeszámolni sem tudod majd. Aztán ott van az infúzió! Az olyan, hogy egy vastag injekciós tűt nyomnak a vénádba, és benne is hagyják, míg az infúzió le nem csepeg, de az is lehet, hogy még tovább, ha elfelejtkeznek rólad, vagy nincs rád elég idejük. Egy ilyen Covidos osztályon nagyon sok munka van ám! Tehát ha kórházba kerültél, további két lehetőséged van:

1. Felgyógyulsz, de lehet, hogy a betegség szövődményei hetekig, vagy akár hónapokig is megnehezítik majd az életed!

2. A másik lehetőség olyan, mint amikor a telód kijelzőjén megjelenik a felirat: GAME OVER, a játéknak vége, egy életed volt, most elvesztetted, meghaltál! Ezek után térjünk vissza ahhoz a lehetőséghez, hogy beoltatod magad.

Előtte azonban tudnod kell, hogy naponta sok ezer betegségeket okozó baktérium, vagy vírus jut szervezetünkbe a levegőből, a kezünkről, az ételeinkkel. Ezeket az immunrendszer felismeri és elpusztítja. A koronavírus azért tud elszaporodni szervezetünkben, mert az immunrendszer nem ismeri fel, nem pusztítja el, így zavartalanul szaporodhat, megtámadja a tüdőt gyulladást és végső esetben halált okozva. A vakcinák - különböző módszerekkel - „megtanítják” immunrendszerünknek, hogy ez a vírus is veszélyes, és el kell pusztítani!

Maga az oltás egy „szúnyogcsípésnyi” tűszúrás, majd 21 nap múlva még egy. A 90 - vagy több - százalékos hatékonyság azt jelenti, hogy 90 százalékban biztos lehetsz benne, immunrendszered felismeri és elpusztítja a vírust, így nem alakulhat ki fertőzés. 10 százalékban enyhe tüneket tapasztalhatsz, de ez azért van, mert az immunrendszered valamilyen ok miatt legyengült.

A kórházba kerülés esélye: NULLA! HASZNÁLD AZ ESZED ÉS DÖNTS OKOSAN!

Makranczy Béla

Férfi kézilabda-vb - Dán-svéd döntő lesz

Értékelték Hajdú-Bihart

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek