Belföld
2023-05-16

Balesetek, torlódások, rendkívüli közlekedési események

A közúti közlekedés biztonságát, folyamatosságát befolyásoló események.

Az 51-es főúton, Dunaharaszti térségében két személyautó ütközött össze. A 17-es km-nél félpályás korlátozás van érvényben. 

 
Erős a forgalom a Budapest környéki utakon. Telítettek a sávok
 
- az M0-s autóúton, a 11-es főúti csomópont előtt, valamint odébb az M1-es autópálya felé, a 31-es főúti csomóponttól,
 
- az M2-es autóúton, Dunakeszi térségénél,
 
- az M3-as autópálya bevezető szakaszán, az M0-s autóúti csomóponttól befelé.  
 
Sokan haladnak
 
- a 10-es főúton, a solymári körforgalomtól,
 
- a 11-es főúton, Leányfalu és Budakalász között,
 
- a 31-es főúton Maglódtól,
 
- az 51-es főúton Dunaharasztitól,
 
- illetve a Csepel-sziget útjain a belváros felé.
 
 
 
Az M5-ös autópályán, Budapest felé, Ócsa térségében az elválasztósáv növényzetét kaszálják. A 32-es és a 17-es km között mozgó terelés mellett a belső sávot lezárták.
 
 
 
A 44-es főúton Kecskemét közelében új csomópontot építenek. Az 5-ös és a 8-as km között két szakaszon is félpályás korlátozás van érvényben. Hosszabb menetidővel számoljanak!
 
 
 
Csomópontépítési munkák miatt torlódik a forgalom a 441-es főúton, Nagykőrös határában. A 18-as km-nél egy sávra szűkítették az útpályát, a forgalmat jelzőlámpa irányítja. Mindkét irányban 2-300 m-es a kocsisor, az arra közlekedők hosszabb menetidővel számoljanak!
 
Az M1-es autópályán, Győr térségében, a 123-as és 129-es km között a Rába-híd felújítása miatt a Hegyeshalom felé tartó oldalon a külső és a leállósávot lezárták. A forgalom a belső, illetve az ellenkező oldal belső sávján halad. A Budapest felé tartók a leálló és a külső sávot tudják használni.
A Budapest felé vezető oldalon, a Nagyszentjános/Bőny csomópont közelében, a 101-es és a 90-es km között burkolatfelújítás kezdődött. A forgalom a belső sávon, illetve az ellenkező oldal belső sávján halad. Hegyeshalom irányába a külső és a leálló sáv járható.
 
 
Az M3-as autópályán Kál térségében, a Nagyfüged csomópont közelében felújítják a burkolatot.
Változott a hétvégi forgalmi rend, a 90-es km és a 101-es km között a Vásárosnamény felé tartókat az ellenkező oldal belső sávjába terelik át, a Budapest felé haladók sávelhúzással két sávot használhatnak.
 
Jelentős forgalomtereléssel járó munka folyik a magyar-szlovák határszakaszon, a 14-es főúton a Vámosszabadi határátkelőhelynél, a Medve-híd szlovákiai oldalán. A munkavégzés miatt a 3,5 tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművek nem hajthatnak át a hídon, nekik kijelölt terelőúton, a 13-as főúti monostori határhíd felé kell kerülőt tenni!
 
Aszfaltozási munkákat végeznek a fővárosban, a XI. kerületi Repülőtéri út Kőérberki út és a MOL benzinkút közötti szakaszán. A kivitelezés idejére, a teljes lezárás alatt, hétköznap reggel 9.00 óra és 15.00 óra között ill. hétvégén reggel 7.00 és 17.00 óra között csak a közösségi közlekedés (BKK) járatai haladhatnak el a munkaterület mellett.
A közúti közlekedés egyéb járművei ebben az időszakban nem tudnak áthajtani, ezért kerülni a Kőérberki út- Egér út- M1/M7-es autópálya közös szakasza útvonal javasolt.

8. Zenélő Medikusok Jótékonysági Koncert és Zenei Verseny

EUG2024-küldöttség Splitben

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek