Belföld
2022-11-09

Újabb két termékre terjesztik ki az élelmiszerárstopot

Gulyás Gergely adott tájékoztatást szerdán a kormány legfrissebb döntéseiről. Arra jutottak, hogy újabb két termékre terjesztik ki az élelmiszerárstopot: a tojásra és a burgonyára. A szeptember 30-i bruttó kiskereskedelmi ártól nem lehet magasabb a tojás és a krumpli ára.

Gulyás Gergely elmondta, a két termék esetében az üzletben, bevásárlóközpontban vagy csomagküldéssel folytatott kereskedelmi tevékenység esetén a bruttó kiskereskedelmi ár a kereskedő által 2022. szeptember 30-án alkalmazott bruttó kiskereskedelmi árnál nem lehet magasabb. Közölte, hogy a piacokra nem vonatkozik a szabályozás.

A miniszter jelezte: az intézkedéssel az infláció megfékezéséhez szeretnének hozzájárulni.

A kormány azt állapította meg, hogy a szankciós infláció a legnagyobb probléma. Gulyás Gergely kifejtette, hogy már attól nőtt a gázár, hogy az unió egy újabb szankciós csomagot tervez.


Az üzemanyagárak féken tartása érdekében a kormány 2021. november 15-étől a 95-ös oktánszámú motorbenzin és a dízelgázolaj lehetséges legfelső árát literenként 480 forintban határozta meg. Az élelmiszerek terén február 1-től a kristálycukor, a búzafinomliszt, a napraforgó-étolaj, a sertéscomb, a csirkemell és a far-hát, valamint a 2,8 százalékos UHT tej ára nem lehet magasabb, mint amennyi tavaly október 15-én volt.

Ezeket az árstopokat jelenleg december 31-ig tartja fenn a kormány.

Európai szintű könnyűzenei képzés Debrecenben

Bíró Ádám: Óriási büszkeség lesz Magyarországot képviselni

MTI

Szerző
Hasonló cikkek