Belföld
2021-12-08

Megnyílt a regisztrációs honlap az 5-11 éves gyermekeknek

A mai nappal megnyílt a vakcinainfo.gov.hu regisztrációs honlap az 5-11 éves gyermekek oltásához is. A gyermekek oltása az erre kijelölt kórházi oltópontokon és a házi gyermekorvosoknál fog történni.

.A gyermekek oltására kijelölt kórházi oltópontokra az internetes időpontfoglalót néhány napon belül megnyitják. Az interneten azok a szülők fognak tudni majd időpontot foglalni, akik érvényes regisztrációval rendelkeznek. Emellett a gyermekvakcinát igénylő házi gyermekorvosok is fognak kapni a vakcinaszállítmányból. A jövő héten érkező szállítmány várhatóan 69 ezer gyermek oltását teszi lehetővé december 15-től.

A gyermekek oltása a tervek szerint országosan december 15-étől indul. Az első szállítmányban várhatóan 138 ezer adag vakcina érkezik, amelynek a fele - tehát 69 ezer adag vakcina  - oltható el, a másik felét félre kell tenni a második oltáshoz, mert a további gyermekvakcina szállítmányok sorsa még bizonytalan. A második oltás a gyermekeknél is az első oltás után 3 héttel lesz esedékes.

Egy ampullában 10 gyermek oltásához való vakcina lesz, így az oltást is ennek megfelelően úgy kell megszervezni,  hogy egy kinyitott egy ampullára 10 gyermeket kell szervezni a házi gyermekorvosoknak is.

A gyermekek oltásával kapcsolatos további információkat is közölt a www.koronavirus.gov.hu oldal, melyet itt olvashatnak el.

A Debreceni Egyetem alakulatainak felemásan alakult a legutóbbi forduló.

Bundesliga

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek