Belföld
2021-11-27

Keleten és nyugaton is havazott

Kékestetőn és Sopron térségében is esett, és meg is maradt a hó, de várhatóan olvadni fog - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat szombati adataiból.

A legvastagabb hóvastagságot a Soproni-hegységben fekvő, Sopronhoz tartozó Brennbergbányán rögzítették, ott 8 centiméteres a hó.
  

  A Dunántúlon többfelé is kialakultak hófoltok, hólepel. A Dunántúl északnyugati területein, például Sopron sík területein és Kőszegen mértek még 2 centiméteres hóvastagságot. Az ország keleti felében, Kékestetőn 1 centiméter körüli a hótakaró.
 

   Az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán azt írta: az Alpokalján délelőtt még előfordulhat havas eső, valamint kevés vizes, tapadó hó is hullhat, másutt eső formájában érkezik a csapadék, délután pedig elszórtan valószínű záporeső. A lehullott hóréteg napközben fokozatosan olvadni fog. Az ország nagyobb részén szakadozottá válik a felhőtakaró, dél felé haladva van nagyobb esély hosszabb napos időszakokra, és magasabb maximumokra. A délkeleti szelet helyenként kísérhetik élénk lökések.
  

  Az idei őszi-téli szezonban nem ez az első havazás. A hegyekben már október 13-án is hullott hó. A Bükkben például másnapra több mint tíz centiméternyi hó esett, Bánkúton pedig 20-22 centiméteres hóvastagságot is mértek.
 

bkdi \ bvz \ gkv

Már több mint 70 ezer kérelem érkezett az otthonfelújítási támogatásra

Az egészségesebb életminőséget szolgálja a kerékpárutak építése

MTI

Szerző
Hasonló cikkek