Belföld
2021-11-16

Vigyázzon, csalók! Babakötvénnyel házalnak az államkincstár nevében

Az elmúlt időszakban tapasztalt visszaélési kísérletekre való tekintettel a Magyar Államkincstár ezúton hívja fel leendő és jelenlegi ügyfelei figyelmét, hogy a közelmúltban több házaló ügynök kisgyermekes családokat keresett meg a Kincstár nevében Kincstári Start-értékpapírszámla nyitása és Babakötvény értékesítése ürügyén.

Felhívjuk figyelmüket, hogy ilyen jellegű ügynöki tevékenységet a Kincstár nem végez!

Bár az elmúlt években a Kincstár számos kényelmi szolgáltatást vezetett be (WebKincstár, MobilKincstár, TeleKincstár, elektronikus számlanyitás), Kincstári Start-értékpapírszámla nyitása érdekében sem telefonon, sem személyesen nem keresi fel jövendőbeli, illetve jelenlegi ügyfeleit, és házhoz sem megy!

Személyes megjelenés nélküli, elektronikus úton történő üzleti kapcsolat létesítését a Kincstár kizárólag az Ügyfélkapu felületen keresztül végzi.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a fiatalok életkezdési támogatásáról szóló 2005. évi CLXXIV. törvényben foglaltak szerint kizárólag a Kincstár jogosult Kincstári Start-értékpapírszámla megnyitására és vezetésére. A Kincstár mint a Babakötvény kizárólagos forgalmazója nem bízott meg harmadik felet a Babakötvények terjesztésével, forgalmazásával, illetve semmilyen „házaló” tevékenységgel.

A Babakötvény forgalmazása a Kincstár Állampénztári Irodáiban és állampapír értékesítési pontjain történik. Személyes megjelenés nélkül értékpapírszámla- és Kincstári Start-értékpapírszámla nyitására kizárólag Ügyfélkapun keresztül van lehetőség.

Az állampapír forgalmazó ügyfélszolgálatok elérhetőségei megtalálhatók a Magyar Államkincstár honlapján

 

Kérjük, amennyiben a jövőben Önt is felkeresik a Kincstár nevében, haladéktalanul értesítse telefonos ügyfélszolgálatukat az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

+36-1-452-2900

+36-20-881-9530

+36-30-344-0040

+36-70-460-9000

Magyar Államkincstár

Tartalékosként a haza szolgálatában

BRFK - Lezárták a nyomozást a Deák téri kettős gyilkosság ügyében

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek