Belföld
2021-09-26

Maga kotyvasztotta a speed-et a drogkereskedő

Kábítószerkereskedőt vett őrizetbe a rendőrség, a férfi saját maga állította elő a speed-et.

 A gyanúsítás szerint a férfi 2019 óta foglalkozott kábítószer-kereskedelemmel, a speed-et  úgy állította elő, hogy a  szükséges alapanyagot, az amfetaminolajat Nyugat-Európából szerezte be, majd a megfelelő kémiai anyagokkal és koffeinnel feldúsította.
   

 A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) és a Készenléti Rendőrség Bevetés Támogató Osztály munkatársai szerdán hajnalban ütöttek rajta a 41 éves férfi nemeskéri ingatlanán, amelyet telepített védelmi rendszereken túl kilenc nagytestű staffordshire bullterrier is védett.
 

   A rendőrök érkezésekor jeleztek a kutyák, a férfi közben megpróbálta a bizonyítékokat megsemmisíteni, de nem sikerült neki. A kutyakennel udvarán elfogták, amikor épp több liter amfetamin előállításához szükséges vegyi anyagot locsolt szét, illetve dobált át a telek melletti erdős részre.  
  

  Az ingatlanban a nyomozók bruttó 1,7 kilogramm kábítószergyanús fehér port, bruttó 130 gramm zöld, kábítószergyanús növényi törmeléket, 2 liter metanolt, 2 deciliter kénsavat, 2 deciliter amfetaminolajat és 0,6 kilogramm nátrium-hidroxidot, továbbá kábítószer előállításához és értékesítéséhez használt tárgyakat, valamint  17 000 euró készpénzt foglaltak le.
    A férfi letartóztatását a Győri Járásbíróság elrendelte.
 

Mintegy 35 ezren ünnepeltek a lottótársaság ingyenes szuperkoncertjén

Kortárs író érkezik Debrecenbe

MTI

Szerző
Hasonló cikkek