Belföld
2021-09-03

247 az új fertőzött, elhunyt egy beteg

A beoltottak száma 5 799 584, közülük 5 512 118 fő már a második oltását is megkapta, 379 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették. 247 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 813 040 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt egy beteg, így az elhunytak száma 30 061 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 777 988 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 4991főre emelkedett. 149 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 19-en vannak lélegeztetőgépen. A delta vírusmutáns több európai országban és már hazánkban is terjed, és a beoltatlanok vannak a legnagyobb veszélyben, ezért kérjük, hogy aki még nem olttatta be magát, az jelentkezzen háziorvosánál vagy regisztráljon és foglaljon időpontot az interneten. Az iskolai oltásokat ma is folytatják az iskolaorvosok és háziorvosok bevonásával.

A betegség súlyos lefolyása ellen továbbra is a védőoltás jelenti a legerősebb védelmet. A beoltottak kevesebb mint 1%-a betegszik meg, és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb. A magyar lakosság többsége regisztrált védőoltásra és már fel is vette azt, aki még nem, annak sem késő. A regisztrációs honlap és az internetes időpontfoglaló is folyamatosan nyitva van. https://koronavirus.gov.hu/cikkek/beoltatlanoknak-meg-mindig-nem-keso-oltasra-regisztralni-0

koronavirus.gov.hu

Több komoly esemény miatt Magyarországra figyel majd a világ szeptemberben

Drogbáró

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek