Belföld
2021-08-07

Komádi fiatalok sikere

Komádi csapata ezüstérmes lett a 20. Gyermekotthonok Grassroots Labdarúgó Európa Kupa Döntőjén

A Bihari Gyermekvédelmi Központ csapata Komádiból ezüstérmes lett a 20. Gyermekotthonok Grassroots Labdarúgó Európa Kupa Döntőjén, melyet augusztus 2-6. között rendeztek meg Kecskeméten.  A legjobb kapus különdíját is a Komádiból érkezett csapat tagja, Pribék Gergő kapta. 

Gyermekotthonokban, állami gondoskodásban élő fiatalok labdarúgó csapatai mérték össze a tudásukat augusztus 2. és 6. között a 20. Gyermekotthonok Grassroots Labdarúgó Európa Kupa Döntőjén Kecskeméten. A nagyszabású sporteseményt az idén húszéves Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány szervezte közösen a Magyar Labdarúgó Szövetséggel. 

A Gyermekotthonok Grassroots Labdarúgó Európa Kupájának döntőjét tavaly a járványhelyzet miatt el kellett halasztani, így idén kerülhetett sor a jubileumi, 20. eseményre Kecskeméten.

Az öt nap alatt csaknem 70 mérkőzést játszottak le a fiatal sportolók a kecskeméti Széktói Stadionban 40x20 méteres pályán, egy korcsoportban a FIFA szabályainak megfelelően. Az Európa Kupa döntőjét a Somogyvári Vadvirág Különleges Gyermekotthon csapata nyerte meg.  A 15 csapat közül a második helyen a Bihari Gyermekvédelmi Központ csapata Komádiból, a harmadik helyen pedig a Heves Megyei Gyermekvédelmi Központ csapata végzett Mónosbélből.

A sportesemény végén különdíjakat is kiosztottak: a legjobb játékos Kovács Krisztián (Somogyvár), a legjobb kapus Pribék Gergő (Komádi), a gólkirály Lakatos Csaba (Mónosbél) lett, a torna Fair Play díját pedig a győri csapat nyerte. 

Az Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány 20 éve azzal a céllal jött létre, hogy az országban működő gyermekotthonokban élőknek hasznos és tartalmas szabadidős tevékenységet nyújtson. A kezdeti években az alapítvány csak Kecskeméten, majd Bács-Kiskun megyében szervezett és rendezett eseményeket az állami gondoskodásban élő gyermekek számára. A 2000-es évek közepétől már európai szinten is mérhető nemzetközi sporteseményeket szerveztek, melyek az évtized végére igazi, nagy európai labdarúgó tornává nőtték ki magukat

. A Gyermekotthonok Grassroots Labdarúgó Európa Kupa Döntőjét tíz éve, 2011 óta a Magyar Labdarúgó Szövetséggel közösen szervezi az alapítvány.  A Grassroots Igazgatóság szociális programja és annak támogatása tette lehetővé, hogy a tornán résztvevő nemzetek száma évente növekedjen.  A kezdeményezés egybevág a szövetség szellemiségével. A sport - a győzelmen túl - nevelő hatással bír a fiatalok személyiségének fejlődésére. Az együttműködés eredményeként 2013-ban az UEFA végrehajtó bizottsága az MLSZ és az Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány közös programját elismerte a „Legjobb Grassroots Projekt Aranyfokozatú díjával."

A korábbi események képei az alábbi linken elérhetőek: http://www.sportalapitvany.hu/galeria

 

 

Éljen a cukkiniszezon!!

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek