Belföld
2021-07-24

Augusztusban kezdődik a Zenthe Nyár Salgótarjánban

Salgótarjánban új programsorozattal mutatkozik be a Zenthe Ferenc Színház; az első alkalommal szervezett Zenthe Nyár részeként a főterén felállított szabadtéri színpadon mutatnak be hét előadást augusztus 3. és 16. között ,

Mint írták, a szabadtéri színházi napok előadásait úgy állították össze, hogy minden korosztály megtalálja a neki szóló előadást.
 

   A Zenthe Nyár nyitó előadása augusztus 3-án a Nem élhetek muzsikaszó nélkül című zenés vígjáték lesz Vándor Évával, Kökényessy Ágival, Mikó Istvánnal. Az ördög című vígjátékot 7-én mutatják be Ágoston Péterrel és Bozó Andreával a főbb szerepekben.
   

 A Nógrád Táncegyüttes 9-én mutatkozik be a 6árok - A béke ára című előadással. Részben az első világháború áldozatainak állítanak emléket, tisztelegve előttük, részben a 101 éve megkötött trianoni békediktátum következményét, hatását, hangulatát elevenítik fel a tánc nyelvén. A műsorban a Dűvő Zenekar közreműködik.
  

 A Tanulmány a nőkről című zenés vígjátékot 12-én adják elő a Zenthe Ferenc Színház és a Soproni Petőfi Színház koprodukciójában, Gyárfás Mikós forgatókönyvét Szabó Tamás dolgozta át.
   

 A szabadtéri színpad 14-én két programnak ad helyet, délelőtt a gyerekeket várják A vén diófa titka című mesejátékkal, este pedig operett gála lesz, melyen a legismertebb zeneszerzők dallamai, a legnépszerűbb operettek, a legismertebb melódiák csendülnek fel. Pándy Piroska, Simon Boglárka, Simon Kata,     Turpinszky G. Béla, Csengery Attila és Jenei Gábor lép fel, közreműködik a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar.
 

   A záró előadás Tamási Áron: Az énekes madár című darabja lesz, a székely népi játékot 16-án láthatják a nézők többek között Kaszás Gergővel és Máté Krisztiánnal a Zenthe Ferenc Színház, a Gárdonyi Géza Színház és a Dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház közös produkciójában.
    Az előadások este fél 9-kor kezdődnek.

Három magyar döntős úszásban, két csapat és Fucsovics is bemutatkozik

Izomprobléma

MTI

Szerző
Hasonló cikkek