Belföld
2021-07-09

Enyhül a kánikula

Hullámzó frontrendszer szeli ketté Európát délnyugat-északkeleti irányban, ettől keletre még tartja magát a kánikula, míg attól nyugatra már hűvösebb, óceáni eredetű légtömeg tartózkodik.

Pénteken hidegfront érkezik. Napközben a középső tájakon egyre többfelé számíthatunk záporokra, zivatarokra, köztük felhőszakadással, jégesővel, viharos széllökésekkel kísért heves zivatarokra. Este, késő este a keleti országrészbe is megérkezhetnek a zivatarok. A légmozgás zivataroktól függetlenül is többfelé élénk, erős lehet. A csúcshőmérséklet 25 és 36 fok között alakul, nyugaton és zivatarok környezetében enyhülhet a hőség.

 

Szombaton a napos időszakok mellett elszórtan a Dunától keletre és néhol a középső tájakon alakulhatnak ki záporok, zivatarok, máshol száraz idő várható sok napsütéssel. Többfelé élénk, helyenként erős lesz az északi-északnyugati szél. Napközben 27-34 fokot mérhetünk.

 

Vasárnap a rövid napos időszakok mellett többfelé várható zápor, zivatar, helyenként hevesebb vihar is kialakulhat. A maximumok 26-32 fok között alakulnak, de zivatarokat követően több fokkal visszaesik a hőmérséklet.

 

Hétfőn a napsütést még elszórt záporok, zivatarok megzavarhatják. Napközben 26-32 fokot mérhetünk. Kedden napközben naposabb, szárazabb idő valószínű. Északnyugaton feltámad a délkeleti szél. 30-36 fokot mérhetünk a legmelegebb órákban.

A visegrádi országok felgyorsítanák fejlesztési terveiket

Közoktatási államtitkár: biztosított a tankönyvellátás

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek