Belföld
2021-06-22

Csökkentsék az alapvető élelmiszerek áfáját öt százalékra!

Az alapvető élelmiszerek általános forgalmi adójának (áfa) öt százalékra, a többi élelmiszer áfájának pedig 18 százalékra történő csökkentését sürgette ismét az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista elnöke kedden.

Korózs Lajos az MSZP Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón közölte, elfogadhatatlan, hogy Európa legmagasabb, 27 százalékos áfáját a magyarok fizetik. Hozzátette: ráadásul a magas infláció miatt szinte megfizethetetlenek az áruk.
Emlékeztetett arra, hogy régóta javasolják az élelmiszerek áfájának csökkentését, de a kormány nem fogadta el a javaslatukat.
Ezért a jövő évi választások után, ha az ellenzék alakít kormányt, csökkenteni kell az élelmiszerek áfáját - hangoztatta.Korózs Lajos azt mondta, a magas áfával csak a kormány jár jól, hiszen az infláció miatt egyre több bevételre tesz szert. Véleménye szerint ebben a hónapban sem lesz alacsonyabb az infláció, mint a megelőző hónapokban és ehhez még hozzájön a megalázó, 0,6 százalékos nyugdíjkiegészítés. Elmondta, ez kiegészítés egy átlagos, 148 ezer forintos nyugdíj esetén 888 forintot jelent.Az alacsony jövedelmű emberek legfontosabb olvasmánya az akciós újság. Nem azt nézik, melyik a legegészségesebb termék, hanem melyik a legolcsóbb - mondta.

Novák: idén is lehetne diplomát szerezni nyelvvizsga nélkül

Medve támadott meg egy turistacsoportot Szibériában

MTI

Szerző
Hasonló cikkek