Belföld
2021-06-18

Vasárnap kiemelnek a Dunából egy feltételezett robbanótestet

Vasárnap délelőtt egy feltételezett robbanótestet emelnek ki a Dunából a honvédségi tűzszerészek. Emiatt a Lánchíd környékén forgalomkorlátozások lesznek.

Gajdos Milán, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje pénteken az MTI-nek elmondta: a feltételezett II. világháborús robbanótestet a budapesti Széchenyi Lánchíd közelében lokalizálták a Duna medrében.
    

A vasárnapi tűzszerészi munkálatok idejére mintegy 300 méter sugarú körben kell majd kiüríteni az érintett területet - tette hozzá.
    

A rendőrség a honlapján azt írta: a vasárnapi bombakiemelés miatt kiürítik a Clark Ádám téren a Clark Hotelt, valamint a Bem rakpart 1-5. szám alatti épületek Duna felőli oldalát.
   

 A zárás idejére a Dunán vasárnap reggel 7 órától hajózási zárlatot vezetnek be.  
   

 Ezen felül reggel 6 órától 15 óráig lezárják a Lánchíd mellett a Széchenyi tér teljes területét, a Dorottya utcát, a Pesti alsó rakpartot, a Széchenyi felső rakpart egy szakaszát, a Budai alsó rakpart egy szakaszát, az Alagutat és az Alagút utca egy szakaszát, továbbá a Lánchíd utca - Ybl Miklós tér - Apród utca útvonalat.
   

 Szintén lezárás lesz az Apáczai Csere János utca, a József Attila utca, a Vigyázó Ferenc utca, az Akadémia utca valamint a Fő utca egy-egy szakaszán - írta a police.hu.
 

Medvetámadások esetén azonnali beavatkozást lehetővé tevő szabályozást készítenek

Cselekvő június

MTI

Szerző
Hasonló cikkek