Belföld
2021-06-02

Tovább tart a helyreállítás a sátoraljaújhelyi vonatbaleset helyszínén

Tovább tart a helyreállítás Sátoraljaújhelyen, ahol hétfő este kamionnal ütközött és kettészakadt egy személyvonat a vasúti átjáróban.

Közleményükben azt írták: a balesetben kisiklott vezérlőkocsi súlyosan rongálódott, emiatt a "daruzása" elhúzódott. A roncsot csak szerda kora estére sikerült a vasúti pályára emelni.
A vasúti daru elvonulása után éjszaka kezdik meg a felsővezeték helyreállítását, ezért a forgalom várhatóan csak csütörtökön napközben indulhat újra Sárospatak és Sátoraljaújhely között.
Az ideiglenes forgalmi rendről folyamatosan frissül a Mávinform hírfolyama - emelték ki. A csütörtök hajnaltól a helyreállítás befejezéséig érvényes közlekedési rend megtekinthető a https://www.mavcsoport.hu/mavinform/satoraljaujhely-es-sarospatok-kozott-potlobuszok-kozlekednek oldalon.
    A Szerencsről hétfőn 20.21-kor Sátoraljaújhelyre induló személyvonat a végállomásra érkezés előtt, 21.10-kor kamionnal ütközött. A vonat kettészakadt és az egyik kocsi kisiklott, leszakadt a felsővezeték, a sorompó oszlopai kidőltek, a biztosítóberendezés kábele, az átjáró és a pálya is megrongálódott.
A vonaton három utas és három szolgálatot teljesítő vasutas tartózkodott. Közülük a mozdonyvezető súlyosan, de nem életveszélyesen sérült meg, őt kórházba vitték. A kamion orosz-észt állampolgárságú sofőrje könnyebben sérült meg.
A baleset idején az átjáróban jól működött a fénysorompó.
Kedden a helyszínen Biber Anett, a MÁV-Volán-csoport szóvivője azt mondta: a mozdonyvezető minden tekintetben az előírtaknak megfelelően járt el, ezen a pályaszakaszon az előírt sebesség 80 kilométer/óra, ennél azonban a szerelvény kevesebbel haladt.
 

Hosszú nyert 400 méter vegyesen

MTI

Szerző
Hasonló cikkek