Belföld
2021-05-30

Bangóné Borbély Ildikó: "minimumörökség" a fiataloknak

A fiatalok önálló életkezdéséhez "minimumörökség" bevezetését javasolta Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) országgyűlési képviselő vasárnapi online sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus az MSZP Facebook-oldalán közvetített gyereknapi tájékoztatóján elmondta: pártja azt javasolja, hogy az állam nyisson kötött felhasználású takarékszámlát a fiataloknak, akik ehhez 18. életévük betöltésekor férhetnének hozzá. A "minimumörökséget" lakhatási költségekre, például albérletre, rezsire vagy új lakásra, továbbá képzésre, például felsőoktatásra, szakképzésre, felnőtt-tanfolyamra, nyelvtanulásra fordíthatnák a fiatalok.
   

 Bangóné Borbély Ildikó hozzátette: pártja jelentősen emelné a családtámogatásokat, a 11 éve változatlan családi pótlékot például a duplájára, és törvényben garantálná ezek értékállóságát. Az MSZP kiegészítő családtámogatást adna azoknak, akik a családi adókedvezményt nem tudják igénybe venni, továbbá megtartaná a jelenlegi kedvezményeket is, például a 4 vagy több gyereket nevelő édesanyákét, az első házasokét vagy a 25 évnél fiatalabbakét.

    Kijelentette: "a Fidesz családbarát kormányzása üres szavakból áll", mintegy 400 ezer gyermek él mélyszegénységben. Ezeknek a gyereknek - tette hozzá - alig van esélyük arra, hogy felnőttként méltó életkörülmények közé kerüljenek.
    Felhívta a figyelmet arra: a nehéz helyzetű családokat fokozottan sújtja a válság, "a Fidesz azonban ezzel mit sem törődve közömbösen szemléli a sanyarú gyermeksorsokat". Eddig "annyira futotta" tőlük, hogy a családügyi államtitkárból minisztert csináltak, aki "3,4 milliárdot szór el arra, hogy a kormány családbarátságát hirdesse" - mondta.
 

   Az MSZP szerint a stabil társadalom alapja a családok biztos megélhetése. A párt programjának hangsúlyos eleme a gyerekszegénység felszámolása és a családok támogatása.
    

Olyan Magyarországot kell létrehozni, ahol az emberek segítséget és esélyt kapnak - mondta, hozzáfűzve, a Fidesz semmit nem tesz a szegénység felszámolására, pedig minden gyereknek meg kell adni az esélyt a jobb életre.
    2022-ben véget kell vetni annak a korszaknak, amely eltűrte a növekvő szegénységet - hangoztatta Bangóné Borbély Ildikó.

Dohányzásról leszokást segítő kampányt indított a Korányi intézet

Dárdai Pál marad a következő idényben is a vezetőedző

MTI

Szerző
Hasonló cikkek