Belföld
2021-05-29

A jövő évi büdzsében kiemelten szerepelnek a béremelési programok

Főként a közszolgálatban dolgozók anyagi és erkölcsi megbecsülése szerepel kiemelt célként.

A 2022-es költségvetés, az újraindítás költségvetése, amelyben kiemelten fontos célként szerepelnek többek között a béremelési programok, főként a közszolgálatban dolgozók anyagi és erkölcsi megbecsülése - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára pénteken a kormány Facebook-oldalán megosztott videóban.

Bodó Sándor hangsúlyozta, a jövő évi költségvetés minden elindított életpálya-program, illetve meghozott bérintézkedés végrehajtására fedezetet nyújt. Ezek közül kiemelte, hogy a rend- és honvédelmi ágazatban jövőre 5 százalékos béremelés lesz. A felsőoktatási modellváltásban részt vevő intézményeknél a béremelés mértéke 15 százalékos lesz, míg az egészségügyben idén indult, az orvosok több évig tartó, átfogó béremelési programja is folytatódik - sorolta az államtitkár, hozzátéve, hogy az egészségügyi szakdolgozók "tervszerű keresetemelése" is biztosított a jövő évi költségvetésben.

"A kormány emellett lehetőséget biztosít arra, hogy amennyiben további ágazatokban foglalkoztatotti csoportokban előre nem tervezett bérintézkedésekről születik döntés, akkor annak fedezete megteremthető legyen a jövő évi költségvetésben" - fogalmazott Bodó Sándor.

Soulwave Ádám és Inna Faith Tattoo Fanni

A Duna House 289 millió forint adózott eredményt ért el az első negyedévben

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek