Belföld
2021-05-01

Ma reggeltől újra lehet foglalni időpontot Sinopharm és AstraZeneca oltásra

Az online időpontfoglaló honlapot ért terheléses támadás miatt előállt informatikai problémák elhárítása megtörtént, ma reggeltől újra lehet interneten időpontot foglalni jelenleg Sinopharm és AstraZeneca oltásokra. Az egynapos pénteki oltásra meghirdetett Pfizer vakcina elfogyott - közölte a Koronavírus Sajtóközpont pénteken este az MTI-vel.

Felhívták a figyelmet, hogy a kórházi oltópontokon minden vakcinából annyit tudnak felkínálni, amennyi épp rendelkezésre áll.  A Magyarországon használt vakcinák mindegyike hatásos és véd a megbetegedés ellen - hangsúlyozták.
Az időpontfoglalót csak az oltásra regisztráltak tudják használni, közülük is csak azok, akiknek a regisztrációja már érvényesítve van, tehát a regisztrációkor megadott adataikat már ellenőrizték. Azt, hogy egy regisztráció milyen státuszban van, a https://vakcinareg.neak.gov.hu/regisztracio/ oldalon lehet ellenőrizni.
A közleményben kiemelték, hogy az időpontfoglaló kezelése nagyon könnyű: a TAJ-szám és születési dátum megadásával tudnak belépni a regisztráltak, majd kiválaszthatják, melyik napon, hány órakor és melyik településen és ott melyik kórházi oltóponton szeretnék megkapni az oltást. Fontos tudni, hogy mindenki csak egy foglalást tud végezni és a véglegesített foglalása már nem módosítható. A foglalásnál érdemes arra is gondolni, hogy az egy hónap múlva esedékes második oltást is ugyanazon a kórházi oltóponton fogja megkapni, ahol az elsőt - hívták fel a figyelmet. Az időpontfoglalásról visszaigazoló emailt, sőt az oltás előtti nap emlékeztető emailt is kapnak az érintettek, és a foglalás visszaigazolása ki is nyomtatható.
A közleményben kérik, hogy aki szeretne oltást kapni, az mielőbb foglalja le az időpontot. Kérik azt is, hogy a lefoglalt időpontban mindenki pontosan jelenjen meg, az oltásra vigye a személyi igazolványát, a TAJ-kártyát, a kitöltött és kinyomtatott hozzájáruló nyilatkozatot, és lehetőleg a kinyomtatott foglalás visszaigazolást.
Egyúttal arra is kérik a regisztráltakat, hogy ha már foglaltak online időpontot és a háziorvosuk is hívja őket oltásra, akkor jelezzék a háziorvosnak, hogy már van időpontjuk kórházi oltópontos oltásra.  Így a háziorvos másnak tudja felajánlani a vakcinát.

Fürdőruha trendek - Ezekben tündökölhetsz idén a strandon!

Nemzetközi döntőben a Bartók Rádió nevezettje, a Virtuózok V4+ kiválósága

MTI

Szerző
Hasonló cikkek