Belföld
2021-04-28

Jövő héttől az egynapos sebészeti ellátás is ismét végezhető lesz

Május 3-ától újraindulhat az egynapos sebészeti ellátás, a beavatkozások előzetesen egyeztetett időpontokban, rugalmas tervezéssel, a járványügyi intézkedések betartásával történhetnek, közölte Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere közösségi oldalán.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerdai közleményében azt írta, hogy az új típusú koronavírus által okozott járvány harmadik hulláma során az új fertőzöttek és a fertőzésgyanús esetek, valamint a kórházi ellátást igénylő betegek számának folyamatos csökkenése teszi lehetővé az egynapos ellátások újraindulását.

Hangsúlyozták: az egynapos sebészeti ellátások csak az egészségügyi szolgáltatóknál előzetesen egyeztetett időpontokban történhetnek, az egészségügyi intézményekbe történő belépéskor pedig testhőmérséklet-mérés szükséges.

A betegek felvételének feltétele, hogy az egészségügyi állapotból adódó egyéb ellenjavallat nem áll fenn, és érvényes védettségi igazolvánnyal, annak hiányában pedig a tervezett beavatkozást megelőző 48 órán belüli negatív PCR-teszttel és a műtét napján végzett negatív antigéngyorsteszttel rendelkeznek.

fotó:koronavirus.gov.hu

Két díjat kapnak a BRIT Awards nyertesei, hogy megoszthassák valakivel

Ismét győzött a DEAC

MTI

Szerző
Hasonló cikkek