Belföld
2021-04-07

Több mint 240 ezer Pfizer-vakcina érkezett Magyarországra

Az operatív törzs sajtótájékoztatóján az AstraZeneca oltásra is kitértek.

Több mint 240 ezer adat Pfizer koronavírus elleni oltóanyag érkezett szerdán Magyarországra - erről az országos tisztifőorvos beszélt az operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján. Müller Cecília elmondta, hogy a 246 870 adag vakcina azonnal az oltópontokra kerül, ezekből folytatódik a pedagógusok védőoltása, és a második körös oltásokra is lehetőség nyílik.

A 246 870 adag Pfizer-vakcinából 114 ezret második körös oltásokra használnak, 100 ezer adagot a pedagógusok oltására, több mint 32 ezerre pedig a háziorvosok szervezhetnek oltandókat. A háziorvosok jelenleg is oltanak AstraZenecával, Modernával és néhol még Sinopharm-vakcinával is folynak második körös oltások is - erről György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, az országos oltási munkacsoport vezetője.

A tisztifőorvos a sajtótájékoztatón kitért az AstraZeneca oltással kapcsolatos hírekre is. Tájékoztatása szerint az Európai Gyógyszerügynökség hivatalos véleményt még nem fogalmazott meg, amennyiben ez a ma vagy holnap megtörténik, azt a magyar hatóságok is figyelembe veszik, és ennek mentén foglalnak állást abban, hogy a továbbiakban az AstraZenecával hogyan járnak el.

Fotó: MTI/Vajda János

Debrecenben továbbra is mérsékelt a koronavírus koncentráció a szennyvízben

Online térben a költészeti fesztivál

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek