Belföld
2021-03-27

Nem hordott maszkot, leütötték.

Leütöttek egy utast a 9-es buszon, mert nem viselt maszkot

Tegnap a fővárosban az egyik 9-es buszon egy utas többször is figyelmeztetett egy számára ismeretlen férfit, hogy vegye fel a maszkját, ám ő ezt nem volt hajlandó megtenni – írta a Bors. A kiabálást meghalló sofőr megnyomta a maszkviselésre figyelmeztető hangautomata gombját.

A hangos szóváltásba többen bekapcsolódtak, majd a szabályok betartására figyelmeztető utas arcon ütötte az egyébként ittas ellenlábasát, aki elterült a busz padlóján. A járművezető ekkor félreállt a busszal a Kiscelli utcai és a Tímár utcai megálló között és kihívta a rendőrséget és a mentőket.

Amíg a segítség meg nem érkezett, körülbelül 10 percig, az ajtók zárva voltak. A lapnak az egyik utas elmondta, hogy a pofont lekeverő férfi egy percig nem tagadta tettét, magától szólt a rendőröknek, hogy ő ütött.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az incidens mindkét résztvevője ellen eljárás indult. Az egyiknek a maszkviselési szabályok megsértése és közérdekű üzem megzavarása miatt, míg a másiknak súlyos testi sértés kísérletéért kell felelnie.

Fővárosi és vidéki színházak köszöntötték közönségüket videóüzenetben

Ruhamosás környezettudatosan!

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek