Belföld
2021-03-24

Nem drágulnak a minőségi húsvéti sonkák

A minőségi sonkák iránti kereslet növekedésére készülnek a kereskedelmi láncok.

A húsvéti sonkák előrendelésein és a kereskedelmi láncok igényein nem látszik a válság, és nem drágulnak a hosszan érlelt sonkák az egyik hazai húspiaci cég szerint. Az előző évet jelentősen meghaladó mértékű az igény a húsvétot megelőző hetekben az ünnepkörhöz kapcsolódó termékekre, hiszen mintegy 9 százalékkal több ilyen húskészítményt rendeltek a kereskedelmi láncok az előállítótól. A növekmény legnagyobb részét a minőségi, hosszú érlelésű termékek adják, ami azt mutatja, hogy a kereskedők ezekből a sonkákból várják a legnagyobb forgalomemelkedést. A vásárlók számára jó hír, hogy a prémium minőségű, hosszú érlelésű sonkák nem lettek drágábbak, mint tavaly. Ennek az a magyarázata, hogy ugyan a költségeket döntően meghatározó élősertésárak növekedtek az elmúlt néhány hétben, ami fokozatosan kihat a hústermékek előállítására is, de a hosszú érlelésű sonkák még a kedvezőbb beszerzésű sertéshúsból készültek. A megdrágult alapanyag először a frisshús árában jelentkezik.

A húsvéti időszakban hagyományosan jelentősen megnő a sonkák és a hasonló húskészítmények iránti igény. A vásárlók által keresett termékek köre meglehetősen széles: a hagyományosnak tekinthető, hosszú hetekig érlelt füstölt comb és lapocka mellett az utóbbi években népszerű lett a tarja és más húsrészek is. Sokan keresik már a prémium kategóriás szeletelt készítményeket, míg az alacsonyabb árkategóriából vásárlók pedig a gyorsérlelésű termékek közül választhatnak – utóbbiak terén a hazai termékek minősége sokat javult az elmúlt évtizedben.

 

Munkagép vágott át egy gázvezetéket Püspökladányban

Ütközött majd elhajtott a helyszínről egy sofőr a 47-esen

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek