Belföld
2021-03-12

Vásárlási hullámra készülnek a boltok a hosszú hétvége miatt

A március 15-i hosszú hétvége miatt vásárlási hullámra számítanak pénteken és szombaton az élelmiszerláncok, amelyekben az átlagoshoz képest nőtt a forgalom, de a tavaly tavaszihoz hasonló nagy felvásárlási roham nem volt az üzletekben az elmúlt napokban.

Az új járványügyi intézkedések múlt heti bejelentése után a forgalom növekedése meg sem közelítette a járvány első hulláma alatt tapasztalt mértéket - fogalmazott az MTI kérdésére a CBA kommunikációs igazgatója.

MÚLT CSÜTÖRTÖKÖN ÁTLAGOSAN 10-15 SZÁZALÉKKAL NŐTT A CBA BOLTJAINAK FORGALMA, PÉNTEKEN 20, SZOMBATON PEDIG 30 SZÁZALÉKOS VOLT A NÖVEKEDÉS,

de vasárnap elkezdett csökkenni a vásárlások intenzitása, és hétfőtől már csak kissé haladta meg a szokásost. Ünnepek előtt azonban mindig erősödik a forgalom, erre most is számítanak, de kiugró emelkedést nem várnak - jelezte Fodor Attila.

Változásként említette az első hullámban tapasztaltakhoz képest, hogy akkor az alapélelmiszerek iránt nőtt meg kiugróan a kereslet, most viszont a friss termékek, különösen a hús- és hentesáru értékesítése emelkedett többszörösére, bár az alapélelmiszerekből is több fogyott az átlagosnál. Ugyanakkor nincs ok felvásárlásokra, az ellátás folyamatos, a magasabb raktárkészletek mellett a beszállítók is teljesíteni tudják a megrendeléseket - tette hozzá.

A március 15-i hosszú hétvége miatt a Lidl élénk forgalomra számít, amely várhatóan péntek délután és szombaton lesz erősebb a megszokottnál. Az áruházlánc szintén azt javasolja, hogy a vevők ne halmozzanak fel feleslegesen sok élelmiszert, mint jelezte, áruházai áruellátottsága biztosított, az élelmiszerek pótlása és a polcok feltöltése folyamatos.

A SPAR SEM SZÁMOLT BE A JÁRVÁNY ELSŐ HULLÁMA ALATT TAPASZTALTHOZ HASONLÓ PÁNIKVÁSÁRLÁSRÓL.

A vállalat közölte, hogy egyes tartós élelmiszerek, például az élesztő forgalma az új járványügyi intézkedések bejelentése után enyhe mértékben növekedésnek indult, ez a felfutás vasárnap reggelre azonban teljesen el is tűnt. Vásárlási dömpingre a továbbiakban sem számítanak.

A Spar minden hosszú hétvége előtt forgalomnövekedést tapasztal, ez idén sem lesz másképp, de valószínűleg nem lesz olyan mértékű, mint a járvány előtti időkben. Az áruházlánc sem tapasztal fennakadást az áruellátásban.

A TESCO ARRÓL TÁJÉKOZTATOTT, HOGY A KORLÁTOZÁSOK BEJELENTÉSE ÓTA NEM ÉSZLELTEK JELENTŐS MÉRTÉKŰ FORGALOMNÖVEKEDÉST,

ugyanakkor a tartós élelmiszerek, az otthoni sütés-főzés hozzávalói iránt valamivel nagyobb kereslet mutatkozott. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a vásárlók bíznak a biztonságos élelmiszerellátásban és nem érzik szükségét nagyobb mennyiségek beszerzésének - hangsúlyozta a vállalat.

Még több vállalkozás válik jogosulttá az újraindítási gyorskölcsönre

A hosszú hétvégén is fontos a védelmi intézkedések betartása

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek