Belföld
2021-03-11

A távmunka hatékony és felelős megoldás

"Minden lehetséges módon fékezni kell a járvány terjedését, ezért azt javasoljuk a munkáltatóknak, hogy akinek csak lehet, biztosítsák az otthoni munkavégzés lehetőségét" - jelentette ki Schanda Tamás. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára a tárca csütörtöki közleménye szerint hozzátette: a cégek havi közel 17 ezer forintig adómentesen téríthetik dolgozóik távmunka miatt felmerülő költségeit.

"A home office, a távmunka számos munkakör esetében jó és biztonságos megoldás arra, hogy egyszerre fékezzük a járvány terjedését, és tartsuk működésben a gazdaságot. Ezért javasoljuk minden munkaadónak, hogy tegye lehetővé a kollégáinak az otthonról való munkavégzést, ha ezt az elvégzendő feladat jellege engedi" - mondta Schanda Tamás. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a munkáltatók a veszélyhelyzeti rendelkezések szerint, a felek megállapodása alapján havi közel 17 ezer forintig adómentesen nyújthatnak költségtérítést a kollégáiknak a távmunka miatt felmerülő kiadásaik fedezésére.


"A járványt akkor tudjuk megfékezni, ha mindenki kiveszi a részét a védekezésből. A munkáltatók esetében ez azt is jelenti, hogy akit csak lehet, engednek otthonról dolgozni. A jelenlegi helyzetben ez a felelős vállalati és vezetői döntés" - fejtette ki Schanda Tamás. Emlékeztetett: a kormány már tavaly lehetővé tette, hogy a munkaadók és a munkavállalók rugalmasabban, egyszerűbben állapodhassanak meg a távmunka mikéntjéről.

BÓDI LÁSZLÓ (CIPŐ) EMLÉKÉRE - a WMN.HU-N

Magyarország teherszállító repülőgépe hozta az újabb Sinopharm-vakcinákat Budapestre

MTI

Szerző
Hasonló cikkek