Belföld
2021-03-06

Gulyás: lesz gyermekfelügyelet hétfőtől az óvodákban, iskolákban

Az önkormányzatok kérésére a kormány hétfőtől is biztosítja az óvodákban és az iskolákban a gyermekfelügyeletet - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton az MTI-vel.

Gulyás Gergely emlékeztetett arra, hogy a koronavírus-járvány terjedésének csökkentése érdekében hétfőtől április 7-ig, a tavaszi szünet végéig bezárnak az óvodák, az iskolák hétfőtől online oktatásra térnek át.
Hozzátette: mindenkit arra kérnek, hogy ha van erre módja, akkor otthon oldja meg a gyermekfelügyeletet.
Ha valakinek a munkája nem teszi lehetővé, hogy otthon maradjon gyermekével, vagy nem tud gondoskodni a gyermekfelügyeletről, akkor - az önkormányzatok kérésére - lehetővé teszik, hogy hétfőtől az óvodákban, az iskolákban is legyen gyermekfelügyelet - közölte.
Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke, Kaposvár polgármestere az MTI-nek elmondta: maguk is tapasztalták, hogy napról napra nő a koronavírus-fertőzöttek száma a gyerekek között, ezért alapvetően egyetértenek a rendkívüli szünetek elrendelésével. Azonban az óvodák és az iskolák bezárása megoldhatatlan problémát okozott több egészségügyi dolgozó és mások esetében is, akiknek a munkáltatója nem tudja biztosítani az otthoni munkavégzést.
Tájékoztatása szerint Kaposváron felmérték, hogy az óvodába járók mintegy tíz százalékának igényelnének gyermekfelügyeletet a szülők.
Ezért az önkormányzati szövetség nevében azt kérte a Miniszterelnökséget vezető minisztertől, hogy biztosítsák a napközbeni gyermekfelügyeletet kis csoportokban, korlátozott létszámmal.
Szita Károly örömét fejezte ki, hogy Gulyás Gergely miniszter támogatta javaslatát, és lehetővé teszik az ügyeletet, amellyel segíteni tudják a családokat.
Hozzátette: az ügyeletre vonatkozó szabályokat a hétvégén teszik közzé.

Boros Bence az elődöntőben búcsúzott

DVSC-Kaposvár 2:0

MTI

Szerző
Hasonló cikkek