Belföld
2021-02-27

A kormány minden elkövet a munkahelyek megtartásáért, újak létrehozásáért

A legnehezebb helyzetben van a turizmus, vendéglátás, szállítás és raktározás ágazat.

A kormány minden elkövet a munkahelyek megtartásáért és újak létrehozásáért - hangsúlyozta Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára pénteken egy TV csatornán.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az Európai Unió valamennyi tagállamában január elsejétől megváltozott a számítás módszertana, ennek egyik lényeges eleme, hogy a gyesen és gyeden lévőket is munkavállalóként tartják számon.    
Bodó Sándor elmondta, Magyarországon januárban 4 millió 537 ezren dolgoztak, a munkanélküliség 5 százalékos volt, ugyanakkor a mostani helyzetben jó adat a 71,1 százalékos foglalkoztatási ráta.Kiemelte, hogy a november-január közötti időszakban a foglalkoztatottak száma 4 millió 601 ezer, a munkanélküliségi ráta 4,3 százalékos volt.
 
Megjegyezte, hogy a közfoglalkoztatottak száma az előző időszakhoz képest 10 ezerrel kevesebb, a külföldi telephelyeken dolgozók száma 36 ezerrel csökkent.

Bodó Sándor jelezte, hogy az ágazatoknál nincs jelentősebb változás, az infokommunikáció, a tudományos ágazat, az építőipar, a kereskedelem egy része, a pénzügyi szektor tartja magát, itt nincs létszámcsökkenés. A legnehezebb helyzetben van a turizmus, vendéglátás, szállítás, raktározás ágazat.

Győrben játszik a DEAC

Márciusban is jár a munkáltatói adómentesség

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek