Belföld
2021-02-24

Felszálló szakaszban van a harmadik hullám Magyarországon

Felszálló szakaszban van a harmadik hullám Magyarországon, ezt igazolják a járványügyi adatok is - közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília ismertetése szerint az elmúlt 24 órában 2855-tel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma és 102 ember - jellemzően idős, krónikus beteg - halt meg. Felhívta a figyelmet arra, hogy az elhunytak között szinte minden nap vannak olyan fiatal krónikus betegek is, akiket egy esetleges védőoltás megmenthetett volna.Mint mondta, nő az aktív betegek száma, jelenleg 82 127-en vannak, de tovább nőtt a kórházban kezeltek száma is, most 4353-an vannak kórházban és 407-en lélegeztetőgépen. Hozzátette: a betegség súlyos lefolyásának megakadályozása érdekében nagy erőkkel zajlik a védőoltások beadása.
Elmondta: eljutott a háziorvosokhoz a kínai Sinopharm vakcinája, átlagosan praxisonként 50-55 ember beoltására alkalmas mennyiségben. Jelezte: a praxisba eljuttatott oltóanyag-mennyiség függ a praxis összetételétől, a regisztráltak és a krónikus betegségben szenvedők számától; vannak olyan praxisok, ahol 70 embert is be tudnak oltani. Kitért arra, már az első adag oltása után jelentős mértékben megindul a szervezetben az ellenanyag-termelés.
Hozzátette: nincs százszázalékos védelem, de mind az öt, Magyarországon engedélyezett vakcina megvéd a súlyos szövődménnyel, esetleg halállal járó fertőzéstől. Arra kérte az embereket, éljenek az oltással, és oszlassák el félelmeiket a kínai és orosz vakcinákkal szemben, mert azokat már több mint 30 millió embernek beadták a világon, különösebb probléma nélkül.

koronavirus.gov.hu 

Az iparűzési adó felezése automatikusan jár a kkv-knak

A debreceni szennyvízben is kimutatták a brit mutáns örökítőanyagát

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek