Belföld
2021-02-13

A kormány döntött a koronavírus elleni védettségi igazolvány bevezetéséről

Háromféle módon igazolható a koronavírus elleni védettség.

A kormány szerdán döntött a koronavírus elleni védettségi igazolvány bevezetéséről.

A pénteki kormányrendelet alapján háromféle módon lehet igazolni a koronavírus elleni védettséget: ha valaki megkapta a védőoltást, vagy igazoltan átesett a koronavírus-fertőzésen, illetve ha valaki vélhetően átesett a fertőzésen, de nem tudott erről vagy nem készült erről teszt, akkor az utólag elvégzett ellenanyag-vizsgálat igazolja a fertőzésen való átesését.

Kiemelték, ha valaki megkapta a védőoltást, nem kell igényelnie az igazolványt, miután az állam hivatalból postázza azt ingyenesen.
Ha valaki korábban igazoltan átesett a koronavírus-fertőzésen, akkor a felgyógyulás napja jelenti a védettség kezdetét. Abban az esetben, ha valakinek csak a fertőzést igazoló pozitív tesztje van, de több teszt nem készült, akkor a teszt utáni 10. nap a felgyógyulás hivatalos napja.

Ha valaki vélhetően átesett a fertőzésen, de nem tudott erről vagy nem készült erről teszt, akkor igazolhatja a fertőzésen való átesését ellenanyag-vizsgálattal is. Ebben az esetben a vizsgálat önköltséges, de hatósági áras lesz, melynek összege 11 ezer forint. Emellett ki kell fizetni a védettségi igazolvány kiállításának 3000 forintos összegét is.

A kártya személyazonosító igazolvány vagy útlevél felmutatásával együtt érvényes, és az egyes adatok megjelölését angol nyelven is tartalmazza 

A Gyirmótot fogadja a DVSC a Nagyerdei Stadionban

DVSC-Siófok a Magyar kupában

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek