Belföld
2021-02-04

Gazdaság-újraindító hitelt jelentett be Orbán Viktor

A koronavírus-járvány miatti gazdaságvédelmi akcióterv elérte a célját, a munkahelyek megtartását, decemberben ugyanis már ugyanannyian dolgoztak, mint a járvány előtt – mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Gazdasági évnyitó című fórumán.

A gazdaság újraindítását segítő új hitelkonstrukciót jelentett be Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évadnyitóján. A koronavírus-járvány miatt bajba került kis- és középvállalkozások 10 évre 10 millió forint erejéig kamatmentes kölcsönt vehetnek igénybe, amelyet csak 3 év után kell elkezdeni törleszteni. Az új hitelkonstrukció része a gazdaság-újraindítási akciótervnek.

 A gazdaságvédelmi akcióterv eszközei között ismertette a kormányfő a hitelmoratórium bevezetését és a bértámogatásokat a nehéz helyzetben lévő ágazatoknál. Elmondta továbbá, hogy ezek esetében elengedték a szociális hozzájárulási adót, és felére csökkentették az iparűzési adót, továbbá beruházási támogatásokat adtak. Hangsúlyozta, hogy Magyarországon a foglalkoztatottak száma újra elérte a 4,5 milliót.

 

Online sajtótájékoztatón jelentette be a visszavonulását Berki Krisztián

Orbán Viktor: húsvétkor már szabadabb életünk lehet

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek